2021-01-13 639 瀏覽
疫情關係,買外賣返屋企打邊爐,明明有9折,職員又唔主動比折,每次都客人主動問,不是太老實。買牛頸脊,比肥牛,食落完全兩回事,買外賣,攞到返屋企先打開,一肚氣,嬲到連相都無影。問佢攞少少蒜蓉,辣椒🌶️,話要買套餐先有? 我唔見佢有套餐放出黎比人選擇,最大問題疫情以來一直散買開都有比,其實都唔算什麼價值,基本一兩個人份量火煱調味料,服務越來越差! 劣評😡😡😡😡希望大家購買前先問清楚價錢
2021-01-10
10 分鐘 (外賣自取)
其他
1K
2020-09-20 1428 瀏覽
呢排成日落雨,放假想行遠啲都無可能😪 有朋友提議搵齊四隻腳去 #游乾水 真係最好不過,可惜 #小秘書 #學藝未精... 好彩最後只係輸少少就當交學費👉🏻👈🏻 我哋幾個就由日頭打到天黑,輸乾輸淨又係時候放飯出去輕鬆吓🤩 正當大家煩惱緊食咩好之際,原來朋友仔已經一早喺 滾得棧-天后店 幫我哋book定枱,真係抵錫😘 店員安排我哋坐喺餐廳嘅角落,雖然擺位有啲奇怪,不過既然坐抵咗就算啦😝 我哋叫咗個鴛鴦鍋,#木瓜雪耳豬骨湯 拼 #沙嗲鍋,#滾得棧 嘅 #湯底 一向無得輸,我尤其鍾意用佢哋嘅 #沙嗲湯 嚟灼 #牛肉,非常夾味🤤今日人少少,我哋叫咗個細嘅 #金錢𦟌,不過實物份量都唔少,肉味好重,口感比較有質感🤤 另外佢哋嘅 #鮮蝦雲吞 都做得相當出色,蝦肉彈牙、非常新鮮🤤雖然朋友極力推介佢哋嘅 #梅菜豬肉餃 好受歡迎... 但係我都係對我嘅 #鮮蝦雲吞 一心一意😉 整晚嘅食材可為無懈可擊,不過佢哋啲service真係有待改善。「阿姐」成晚黑口黑面,除咗叫我哋將 #脆肉鯇魚 改 #游水海鮮 嗰吓笑咗一笑之外,佢每次過嚟都裝成好煩咁樣🤪 我哋叫咗jar #蔗汁,想順手落埋張食物單,手舉到一半... 阿

整晚嘅食材可為無懈可擊,不過佢哋啲service真係有待改善。「阿姐」成晚黑口黑面,除咗叫我哋將 #脆肉鯇魚 改 #游水海鮮 嗰吓笑咗一笑之外,佢每次過嚟都裝成好煩咁樣🤪 我哋叫咗jar #蔗汁,想順手落埋張食物單,手舉到一半... 阿姐已姐一枝箭咁走咗去😅 再舉手搵其他人,我哋嗰刻都全部變哂透明人一樣😪 辛苦佢哋老闆早幾個月做訪問嘅時候,仲話啲員工 #共渡時艱... 咁嘅工作態度真係好難留住啲客個心囉🤨
2020-09-19
2020-02-21 2095 瀏覽
呢間其實唔係第一次去,不過唔知點解次次去到都只係掛住食無影相 今次都係影得少,不過見疫情嚴峻,食巿大受打擊,都希望分享下覺得好味的餐廳 疫情過後,定當再大力支持湯底叫左花膠響螺雞,一滾起就裝左飲左一半,無影到相。料足湯好味,下次去時會補番張相食火鍋必定要叫牛肉。今次叫左牛魔王,其實係拼盤咁,樣樣有少少,但係唔會hea你,件件厚切有咬感蝦膠釀油條。上枱時剛炸好,脆口好味呢個唔記得個名,一口腐皮,落水三秒好食啦其實叫左好多食物,包括四寶丸,自家餃子,炸魚皮。。。食物全部新鮮,基本上回頭率80%以上
疫情過後,定當再大力支持

牛魔王

蝦膠釀油條。上枱時剛炸好,脆口好味

蝦膠釀油條

呢個唔記得個名,一口腐皮,落水三秒好食啦

2020-02-02
牛魔王
蝦膠釀油條
雖然天氣不算涼,但是還是想打邊爐!有朋友推介去天后打。裝修上花了心思,齊整而有條有理。冷氣也很足夠,不會一邊食一邊出汗。坐位是有點擠逼,但香港寸金尺土。但是,這裡確實和網上的評論一樣,食物質素可以,但服務卻很一般。即使訂了位置也不會預留...而且店員會請你出店外等候,到了訂坐時間要再次詢問查詢。然後,用餐時除了下單會有店員幫忙外,其他都是自助式。但是,有心理準備所以都知道服務質素是這樣。清湯湯底打邊爐一流,蔬菜和肉類湯底更加鮮甜。牛肉沒有雪味,肥瘦均衡。不錯不錯。三秒腐皮(推介)淥三秒剛剛好,保留到香脆口感,同時也有軟化後的軟荏荏口質。墨魚滑比一般的滑和彈牙,但好難以分割。匙羹可能比牛油刀合適。
雖然天氣不算涼,但是還是想打邊爐!有朋友推介去天后打。

三秒腐皮(推介)
淥三秒剛剛好,保留到香脆口感,同時也有軟化後的軟荏荏口質。

墨魚滑
比一般的滑和彈牙,但好難以分割。匙羹可能比牛油刀合適。
2019-11-24 1524 瀏覽
今次終於有一個比較平靜的週末同friend一齊來打邊爐。個前台帶位個姐姐真系態度好差同埋面黑,差評。想投訴都搵唔到經理系邊。總之 都不會再來 服務太差東西食材ok和鍋底都ok
今次終於有一個比較平靜的週末同friend一齊來打邊爐。
東西食材ok和鍋底都ok
2019-06-01 3738 瀏覽
Happy Friday ah 🎉🎉🍺🍺!又係要慶祝既時候啦 🍲🍲!同事要走啦,所以我同同事5個女仔一起去打邊爐,無錯,五月頭先去過呢間,月尾又encore啦 !可見拒已經成為我暫時最愛去既香港火鍋店❤️❤️ 。📌最愛最愛既始終都係手切牛頸脊,紅當當既牛肉每一片都有非常美麗既紋路,肥瘦均勻,切得少少厚,好大塊,只需要放入湯度10秒就已經食得啦,牛肉入口鬆化有牛味,係一種幸福既感覺🥰🥰。📌今次試左呢度另一個招牌菜「爽皮雞」 ,都十分驚喜😃😃 ,只需要湯滾落去滾2分鐘就可以品嚐到皮脆肉結實彈牙既雞肉,第一次食到咁脆既雞皮😋!📌手打四寶丸入面既牛肉丸勁正,好juicy,咬開有汁出架!味道有d似山竹牛肉,幾得意。📌象拔蚌丸好彈牙有鮮味。其他食物如韭菜鮮蝦水餃、竹笙、珊瑚蚌、墨魚滑 、炸魚皮、炸腐皮卷、牛栢葉等都唔錯。係個3秒響鈴麻麻地,太硬啦,3秒絕對唔夠!😅 應該係太厚同埋炸得唔夠火候 。整體來說呢間絕對洗可以encore既火鍋店!🥰👍🏻

📌象拔蚌丸好彈牙有鮮味。

整體來說呢間絕對洗可以encore既火鍋店!🥰👍🏻
2019-05-31
  • 手切牛頸脊
  • 爽皮雞
2019-05-08 2191 瀏覽
和小朋友玩完活動後,例牌家長聚餐!上網搜尋後,見這裏有點心飲茶,整體評價也不錯,便來一試!價錢絕對大眾化,服務沒有網上說的那麼差,可能是運氣還好。樓底雖然有點矮,但整體來講,坐得闊落、空間夠,我們四大三小坐了張十二人大圓枱我們叫的點心也不少,但開餐時間我們做家長的總會高談闊論,所以沒有多拍照了!整體味道是正正常常的,一般酒樓貨色,那也就不探討了!只可以說:樣子越普通越傳統的點心,味道更好。建議不要點有些太有創意名子的點心🥧⋯⋯那麼這裏也是一個不錯的選擇!加上以七個人黎計,埋單都不到五百,港島區算係可以接受啦

2019-05-06
2019-02-22 1896 瀏覽
D 料係新鮮好味,又有特色,平時一般火煱未必有既佢有,牛肉有牛肉味(廢話),又夠辣。地方寛鬆,去左幾次都吾會迫到爆(吾知咁係咪好事),容易book枱,不過貴咗D啫
2018-12-03 3824 瀏覽
打邊爐既季節黎啦!以前試過一星期食三次邊爐,睇黎依家又要開始番呢種生活😂以前係天后附近讀書成日行呢條食街,都無留意到原來有呢間上樓既打邊爐!今次就一於去試下。揀好湯底又係自己整調味料既時候,相對其他鋪頭黎講佢既選擇比較少,原來係因為湯底本身夠濃,如果想要多啲調味都可以問店員。特級肥牛兩個人食望到佢都知聽日早餐唔洗食都得😂估唔到佢份量咁多,果然一分錢 一分貨!平時食火鍋好易一邊肥一邊瘦,但佢完全唔會,油花都好靚又香!肉味好新鮮!響鈴 (三秒腐皮)!豆味好香濃,同佢個名一樣放落湯到三秒! 即刻可以入口食,佢就會變左少少軟但有幾分脆脆地既咬口感,食響鈴就係要恰恰好!魚皮餃+烏冬魚皮餃算係比較大粒個種,皮唔會太薄再配埋支日本清酒!
打邊爐既季節黎啦!
以前試過一星期食三次邊爐,睇黎依家又要開始番呢種生活😂

特級肥牛

兩個人食望到佢都知聽日早餐唔洗食都得😂
估唔到佢份量咁多,果然一分錢 一分貨!

響鈴 (三秒腐皮)!

魚皮餃+烏冬
魚皮餃算係比較大粒個種,皮唔會太薄

再配埋支日本清酒!

2018-11-28
2018-11-13 2508 瀏覽
打邊爐係季節性宜家天氣轉涼 即刻約人啦剛好呢度湯底方面新出左椰子雞煲唔洗返大陸食但椰子味未係好出而配料方叫得唔多,因為我地得兩個人有:牛肉,皇帝菜,凍豆腐,烏冬,四寶丸牛肉唔錯,無雪味其他都正常仲另叫左個新菜式:梅菜豬肉餃兩者唔係好夾整體尚可,價錢偏貴下次要試下其他海鮮類
打邊爐係季節性
宜家天氣轉涼 即刻約人啦
剛好呢度湯底方面新出左椰子雞煲
唔洗返大陸食
但椰子味未係好出
而配料方叫得唔多,因為我地得兩個人
有:牛肉,皇帝菜,凍豆腐,烏冬,四寶丸
牛肉唔錯,無雪味
其他都正常
仲另叫左個新菜式:梅菜豬肉餃
兩者唔係好夾

整體尚可,價錢偏貴
下次要試下其他海鮮類

2018-11-10 1655 瀏覽
好似已經係個幾星期前食,拖到而家先寫嗰晚好多人,個場好旺喔,所以都有嘢食慢咗上個湯好足料,好多粟米豆腐蕃茄蘿蔔所有嘢食都新鮮同大碟,搞到叫多咗 (兩個人),勁飽地離去推介魚,真不錯
好似已經係個幾星期前食,拖到而家先寫
嗰晚好多人,個場好旺喔,所以都有嘢食慢咗上
個湯好足料,好多粟米豆腐蕃茄蘿蔔
所有嘢食都新鮮同大碟,搞到叫多咗 (兩個人),勁飽地離去
推介魚,真不錯
炸魚皮
肥牛  (例)
蔬菜拼盤
2018-08-17 2929 瀏覽
天后間滾得棧成日都咁鬼多人,我知佢本舖係深井,但平時跑步路經深井係無得停低打邊爐。今晚就係天后試下先。個場幾大,不過都好多人等,建議大家要book位。叫咗個胡椒豬肚湯,好足料,愈食愈辣,頂唔順,哈哈。鍾意胡椒既朋友可以試下。炸魚皮,即炸嘅,好脆口,正呢個牛拼盤幾正,咩都有,樣樣都好食,夠牛味。建議叫啲湯唔好太重味,咁先食到牛肉嘅味道。可能即切關係,等左一段時間先有。都值嘅,食住其他野先。打邊爐點可以唔叫番杯啤酒飲下?

炸魚皮,即炸嘅,好脆口,正

打邊爐點可以唔叫番杯啤酒飲下?
2018-07-05 2293 瀏覽
夏日炎炎,都會想再熱上加熱。今日突然想食個打邊爐。岩岩去完中央圖書館。又到肚餓時間,去到尼間火鍋店。我只可以講,佢既海鮮真係好鬼新鮮。佢d蝦上台時仲識郁。($98有成11隻蝦)價值一點都唔貴。份量仲好多。打邊爐要食靚料,尼間絕對可靠!
火鍋
2018-07-01
火鍋
2018-02-25 2494 瀏覽
今午約了幾位舊同事敍舊,特別選了電氣道覓食,因為舊公司就在電氣道附近,大家可緬懷一番當年的光景。 十幾年間,電氣道食肆林立,競爭激烈,很多以前幫襯的餐館己經消失了。 聽說滾得棧於2011 年已經開檔,到現在還䇄立不倒,應該有可敢之處。 如其名,主力是火鍋,但原來午巿他們點心聽說也很不錯,所以今次在眾多餐館選了此店。1時到,樓上己坐滿人,我們四人共點了七樣點心 (珍寶鮮蝦腸、黑椒醬汁金錢肚、薑牙豉汁蒸魚雲、鮮露筍津白扎、七味虎皮尖椒,水晶鮮蝦韮菜餃、鵪鶉蛋燒賣)和雜菌雞球炆米。食物十五鐘內己到齊。點心整體來說不錯,腸粉很滑、金錢肚夠味,鵪鶉蛋燒賣坊間不多見,但味道一般,不太推介。   我們結果閒聊至4 時。下次我們再來試試晚上火鍋。

我們結果閒聊至4 時。下次我們再來試試晚上火鍋
2018-02-24
  • 珍寶鮮蝦腸
2018-01-27 2556 瀏覽
今年天氣好冷, 成日都想吃火鍋! 滾得棧係我最愛的火鍋之一, 最愛雙拼火鍋,今次叫了大地魚拼麻辣! 湯底好足料, 好味! 麻辣需要滾一段時間才出味,一開始我略嫌不夠麻和辣。 大地魚非常足料而主角永遠都係牛頸脊! 非常好味,牛肉味極濃,品質很有保證。 還有必叫的係時令海鮮, 例如像拔蚌, 桶壕,原條魚刺身,各式的餃, 響鈴, 都是非常好的選擇。 呢間火鍋到7點就基本爆滿,所以一定要book位! 價錢我覺得還算合理, 係一個係天后打邊爐的好選擇!
2018-01-25