2019-06-13
和牛癮起又未出糧......咁就搵間有lunchset食既日式燒肉店啦呢間係銅鑼灣既日式燒肉店主打日本飛驒牛,晚市同散叫既價格不低,但中午套餐相對划算,由HKd$68-HKd$390不等,視乎返食咩肉/咩餐既然黎到,咁就一於食好啲,揀左個最貴既“特上16件燒肉定食”HKd$380+10%雖然套餐唔包飲品(要另加15蚊),但店員會好主動咁幫我地添上熱茶每份套餐都會包有一份泡菜、茶碗蒸同味噌湯等梗肉肉黎既時侯就可以食下泡菜漬物開開胃跟住仲有嫩滑蒸蛋食飲埋啖暖笠笠既海帶豆腐味噌湯就岩岩好,可以開動燒和牛啦我呢份套餐有16片不同部位既和牛肉,每款有2-4片,淨係睇到都覺得豐富最嫰腍又富牛脂香既當然係肉眼部份啦,近乎入口即溶,唔洗用力咬都經已K.O. eddddd燒肉套餐會包有一碗白飯,燒肉配香軟既米飯,絕對係飽肚既最佳配搭同朋友追加左一份細既“牛舌”HKd$48+10%,一份六塊,質素都唔差套餐仲有份甜品,個日就係香濃既芝麻雪糕
每份套餐都會包有一份泡菜、茶碗蒸同味噌湯
等梗肉肉黎既時侯就可以食下泡菜漬物開開胃
跟住仲有嫩滑蒸蛋食
飲埋啖暖笠笠既海帶豆腐味噌湯就岩岩好,可以開動燒和牛啦
套餐仲有份甜品,個日就係香濃既芝麻雪糕