2022-10-07 156 瀏覽
𓌉◯𓇋【玩味十足裝修靚既古宅風餐廳 但食物質素 …】一場黎到西環 當然要去特色餐廳食嘢影相 去之前都上網睇過呢個餐廳既menu 又見幾多人讚 估唔到令人失望😵‍💫😵‍💫門面的確係幾靚 仲有户外座位 跟住上樓梯就會去到用餐地方 裝修布置確是有特色 而且樓底好高!▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀ 麻辣凍的蜆 ($118) 賣相有心思🤩砌到花型甘 蜆肉無煮過老 但稍嫌吾太入味 吾太辣 相對普通 反而果幾粒既八爪魚🐙好好食🤤爽口juicy入味 如果可以轉做麻辣凍的🐙就正了❀味噌鱈魚配芥末薯蓉🚁🚁($208)呢道菜我哋食完個蜆之後再等左半個鐘先到🫤🫤加埋環境燈光 等到勁眼瞓🥱鱈魚肉質滑溜 但個調味太鹹同時又太甜🥲😵‍💫口味太重🫠🫠 食到後面有啲想放棄🥲由於我哋吾食芥末 侍應話可以走芥末但個薯蓉係乜味都無。。好似零調味甘又吾滑😵‍💫強差人意❀迷幻蘑菇🍄🚁🚁 ($98)食完甘伏既主菜後 都猶豫緊仲要唔要食佢嘅甜品 最後都因為佢嘅可愛外貌而叫左🥹侍應會叫我地手機ready 影相📸️一打開個玻璃罩 啲煙就會飄出 果然迷幻其實就係煙燻過既雪芭 但感覺吾多夾🥹🫠紅色既係紅桑子味 偏藥水
𓌉◯𓇋
【玩味十足裝修靚既古宅風餐廳 但食物質素 …】

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀ 麻辣凍的蜆 ($118)
反而果幾粒既八爪魚🐙好好食🤤爽口juicy入味
如果可以轉做麻辣凍的🐙就正了

❀味噌鱈魚配芥末薯蓉🚁🚁($208)
鱈魚肉質滑溜 但個調味太鹹同時又太甜🥲😵‍💫口味太重🫠🫠
食到後面有啲想放棄🥲
由於我哋吾食芥末
侍應話可以走芥末
但個薯蓉係乜味都無。。
好似零調味甘又吾滑😵‍💫強差人意

❀迷幻蘑菇🍄🚁🚁 ($98)
食完甘伏既主菜後
都猶豫緊仲要唔要食佢嘅甜品
最後都因為佢嘅可愛外貌而叫左🥹
侍應會叫我地手機ready 影相📸️
一打開個玻璃罩 啲煙就會飄出 果然迷幻
其實就係煙燻過既雪芭 但感覺吾多夾🥹🫠
紅色既係紅桑子味 偏藥水 仲加左辣椒🌶️粉
味道吾多討好
下層既芒果🥭味就易入口啲 但都係普通🥱🥱頗失望🌚純打卡only
午餐