2019-10-06 3323 瀏覽
<東涌都有不錯既意大利菜>👍🏻喺東涌行入去私人屋苑東堤灣畔樓下 呢幾年開左唔少食肆 可能因為多外國人住既關係 都係西式菜多, 今次黎到試呢間意大利餐廳 感覺係半西餐半 bar既感覺 有室內亦有半開放式坐位 . 入面播住 now tv, 呢個時勢 餐廳唔播 cctvbee已經好好😂 . 食店 menu有各式既意大利菜 好似意粉 意飯 扒 甜品等等 仲有唔同生啤 食物質素都唔錯🍴印式咖喱角98 蚊🔥好耐冇食過甘大件既咖喱角 佢個皮炸得好香脆 入面既材料塞滿哂 有熱辣辣咖喱薯蓉🥔青豆 洋葱粟米碎等 口感飽滿 咖喱味好香 點少少類似印度菜既薄荷醬中和番熱氣度🔥 十分唔錯既小食🍴紐西蘭青口 138 蚊N Z mussel有成過10 隻青口 大大隻 十分新鮮 一上枱好香白酒味 紅椒 葱花 蒜蓉 牛油 調味 但冇蓋過青口既新鮮度 👍🏻 連埋生熟蒜鋪面 既香脆蒜蓉包一齊食🍞 都幾惹味🍴魷魚圈 120 蚊🦑初頭諗住120 蚊有 d貴 但原來勁多魷魚圈 佢個皮炸得香脆 茨粉唔會話太多 入面既魷魚保留番應有既濕度 夠彈牙 加 d檸檬汁🍋同沙律醬 都好食🍴南瓜蘆筍意大利飯 128 蚊🎃好傳
<東涌都有不錯既意大利菜>👍🏻

🍴印式咖喱角98 蚊🔥

🍴紐西蘭青口 138 蚊
N Z mussel

🍴魷魚圈 120 蚊🦑

🍴南瓜蘆筍意大利飯 128 蚊🎃
好傳統既意大利飯 佢既飯好煙靭彈牙 🍚南瓜醬汁香濃佈滿飯粒 加埋芝士絲 🧀青豆爽口既露筍點綴 增加層次感 所以成碟飯口感好好

🍴燒春雞 245 蚊 🔥
大大隻燒春雞 如果我冇食錯佢既雞用左 bbq sauce黎燒 加 d香草增加香味🌿 雞皮好香滑 而雞肉 就算雞胸個嫩滑度都唔錯 燒得熟度適中 🐤而薯角係粉質感嗰 d熱辣辣 點下茄汁 最啱襯啤酒👍🏻

🍴apple crumble 58 蚊🍎
呢個蘋果金寶 既雪糕係雲尼拿味 幾香甜 加 d藍莓點綴 金寶既黃糖整成既脆脆唔多 反而多 d甜既 nuts幾夠香脆。底層既蘋果比例多🍎 醃同焗得夠入味 保留少少 juicy . 整體都唔錯

#意大利飯 #露筍 #蘋果金寶 #燒春雞 #魷魚圈 #青口 #咖喱角

Score 平均分 <7.2/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#意大利餐廳
Resto restaurant,pizza pasta ribs and grill
東涌海濱路海堤灣畔商場地下
~~~~~~~~~~~
2019-10-06