2021-06-03
好耐好耐無食韓國烤肉,終於喺朋友相約之下,去咗食~今日喺平昌食嘅係世子御膳,比起大君御膳可以額外有多D靚d大塊d嘅肉、海鮮同小食嘅選擇!今次試左佢大部份嘅肉類,除左五花肉本身係無咩點醃(因為比我地用韓式辣醬包生菜黎食之餘),其他肉都醃得好入味,真心唔錯!值得一提嘅係佢地嘅醬汁調得好好味,點牛肉一流!!仲有佢哋個泡菜好好食!!!瘋狂Refill咗3次,芽菜都唔錯~海鮮方面,亦都好好味,瘋狂Refill左好多次帶子,朋友前後瘋狂叫左5碟醬油蝦,話極好食。我因為唔食生肉同驚腥,所以就無試到。但輕輕點下個汁試下小小味(想知有幾好味)發現真係一D都唔腥,有D神奇。值得一讚嘅係,佢地個海鮮煎餅,真係極極極極好食!!!煎得薄身、脆邊、咸味啱啱好,有D位會食到有小小辣,但可接受,都好惹味!我叫左幾次,認真覺得黎食嘅一定要點呢個食,佢份量唔會好多,都係細細一碟跟返份量。今次除左食肉都點左好多小食,小食一D都唔馬虎,都好好食。有叫到一個拌飯,雖然食唔哂,但味道都唔錯,好味過出面大大份D石頭鍋飯。呢度嘅Staff都好Helpful,叫佢地好快就會黎幫手,都會主動幫手收好D食完嘅食物碟同換烤盤,上菜速度都幾快
。
呢度嘅Staff都好Helpful,叫佢地好快就會黎幫手,都會主動幫手收好D食完嘅食物碟同換烤盤,上菜速度都幾快。
不過朋友就覺得呢度Order份量有D麻煩,因為我地Mark完要幾份,佢最後都係會跟返入席人數比返食物份量我地。但我反而幾中意呢個安排,因為可以避免到我地呢D眼闊肚窄嘅人,一不小心叫多左野食...
野飲就有以下選擇,如果想飲燒酒啊個D就要再加錢。
整體評價不錯,兩人埋單Total $612。有咁多唔同嘅肉、小食食到,同埋味道都真係幾不錯, 值得大家一試!