2017-11-20 116 瀏覽
平時行西貢最多都係行到放狗嗰個位,唔係朋友介紹都唔知道原來再行入啲有個咁正嘅地方!呢度有沙灘,有幾間食肆,泰道就在其中,真心覺得呢度好舒服!!! 沿住相入面嗰條路行五分鐘就到,可以遠離西貢既人潮。佢既座位有分入面同埋出面。今日咁好天氣我哋緊係坐出面啦!可以望住180度既海景食嘢真係一流!第一樣叫嘅係老闆好熱烈推介嘅馬沙文牛肉咖哩。 個description話佢係咖哩之皇。 個人覺得都幾好食!椰汁味好香濃,而且甜甜地同牛肉好夾。呢到既牛肉炆得好林!薯仔我最鍾意佢就係煎過先至攞落嚟炆嘅,好用心! 仲有個餅,脆到好似食緊酥皮咁!好香脆可口!第二樣叫嘅係咖哩蟹。本身係叫咗明爐魚架,但佢啲魚未到所以轉咗食蟹。 完全冇諗過只蟹咁大隻咁多肉!點樣多肉法?睇下下一張圖個蟹鉗究竟有幾大隻你就知㗎喇! 隻蟹好新鮮!啲肉好彈好甜!好鍾意佢落咗好多嘅蔬菜,有好多洋蔥同埋三色椒!仲有佢有樣嘢煮得好好嘅就係啲蛋白,滑捋捋咁樣混喺啲咖哩入面,好好味最後叫咗個燒雞! 雞燒得好香!啲肉都好嫩滑,唔算好多油。同埋佢附上既泰式辣醬點呢個雞真係一流呀!男朋友點左奇異果沙冰,係金奇異果嗰啲friend!幾好飲!我就叫做個椰青,

男朋友點左奇異果沙冰,係金奇異果嗰啲friend!幾好飲!

我就叫做個椰青,因為我真係好鍾意食椰肉。 雖然今日有啲凍,飲啦我都有啲透心涼。但啲椰肉真係好香!!!椰子味好濃!!!

去廁所嘅時候經過咗佢indoor,原來indoor都幾靚喎!睇得餐廳好用心佈置。 不過因為今日天氣真係好好所以大部分人都坐咗outdoor。

最後一樣嘢要讚嘅就係呢度嘅服務態度好好!佢基本上每一個侍應都會同客人有interaction!會問下你啲嘢好唔好食呀?又會介紹下你食啲好食嘅嘢呀。得閒又會過嚟換下碟咁。 最後我同男朋友喺嗰度食咗3個鐘先走!吹住海風食嘢真係好舒服!完全唔想走
真心覺得呢度好適合情侶拍拖!同屋企人黎食飯都好體面! 而且價錢係西貢黎講都好理!仲有180度海景!真係好似個世外桃源咁呀!