餐廳: 鮨文
資訊:

2020-03-25 783 瀏覽
因為武漢肺炎既關係無得去旅行,唯有留港消費振興經濟🤪約了朋友一起去食餐好!lunch 時間去試下一直好想體驗下既omakase😇打開menu有好多款俾你揀,揀左$1200果款🤪放肆一下!憑我記憶講講幾個比較特別的菜式吧!首先黎左個有啲金泊閃閃又黑黑地既茶碗蒸,原來是配上黑松露,入面仲有鮮味十足貝肉, 算是令我幾驚喜的茶碗蒸!之後就係生蠔...見到隻蠔咁肥味,之後師傅講左好多野,又教點食,搞到我有啲緊張,唔記得佢講佢上面加左啲咩蓉,食落口好肥美多汁,加上微辛既調味,俾我好新鮮既感覺🤤Bb油甘魚入口果下真係好香🤤好嫩滑螢光魷魚,個名好特別,據說入面有飽滿的膏,入口感覺不太突出,但惹味加左柚子皮碎的那個魚,柚子加岩鹽很有清新的感覺,很有層次🤩燒鰻魚很脆肉質很彈牙🤩拖羅壽司真的很肥美,食唔到根🤪可能我見識少,這個赤貝壽司是我吃過最爽口鮮甜的一個喔北海道的海膽十分creamy及鮮甜,吃完口裡還充滿著海膽鮮味魚子壽司也很驚喜喔,不知道配上了甚麼調味,有微微酒香,甘香味美還有個入口即溶的??魚手卷,沒拍到照,但真的.....很香啊~火灸過的魚的油脂入口香味四溢!最後配上暖暖的魚湯和香甜蜜瓜作結,蜜瓜
Bb油甘魚入口果下真係好香🤤好嫩滑
加左柚子皮碎的那個魚,柚子加岩鹽很有清新的感覺,很有層次🤩
燒鰻魚很脆肉質很彈牙🤩
拖羅壽司真的很肥美,食唔到根🤪
可能我見識少,這個赤貝壽司是我吃過最爽口鮮甜的一個喔
最後配上暖暖的魚湯和香甜蜜瓜作結,蜜瓜很的好香甜🤪
吃完真的大滿足😋