2020-11-07
細個嘅時候成日嚟呢度食嘢,大個之後雖然比較少,但呢度最近做緊折扣,所以午餐都約咗朋友嚟試一試。呢度雖然收嘅價錢唔算好高,但店員嘅服務態度就真係好好。我好喜歡佢呢度嘅壽司,呢度嘅壽司有好多款式可以揀,我就特別鍾意佢嘅火炙三文魚壽司,三文魚燒得入口即溶,魚油亦都好豐富,但連埋啲飯一齊食,就一啲都唔會覺得好油膩。花之戀亦都係出色。之後我哋亦都叫咗一版海膽,海膽雖然唔係北海道嗰啲非常多汁入口即溶嘅海膽,而係選用左加拿大嘅海膽。其實一食就食得出,但以呢個價錢,食到咁樣嘅質素,其實真係好好。再之後我哋就食甲羅燒,有蟹膏同埋和牛。和牛細細舊,放上炭爐燒,有一浸炭爐嘅香味。佢呢度亦都有和牛卷可以食,醬汁亦都好香濃。最後我哋臨走前,仲叫多咗個清酒去飲。清酒好香醇,唔會好刺激,所以同朋友一齊飲嘅話,大家都會比較容易接受。甜品食咗個Häagen-Dazs。呢度嘅甜品係自助形式,但要行到出去門口先搵到個雪櫃,所以呢個位要特別留神。
呢度雖然收嘅價錢唔算好高,但店員嘅服務態度就真係好好。
花之戀亦都係出色。
再之後我哋就食甲羅燒,有蟹膏同埋和牛。
和牛細細舊,放上炭爐燒,有一浸炭爐嘅香味。
佢呢度亦都有和牛卷可以食,醬汁亦都好香濃。