2009-09-04 14 瀏覽
上星期六的中午, 相約了兩個舊同學結伴到東涌食"捕飛"去到東涌咁遠, 其一係一位同學最近才搬了去東涌住, 其二係食完順便想行行東會城的 outlet捕飛十二點已經開始, 食物的種類幾多, 先到了中間的沙律枱夾了一點沙律, 再畢一碗鱆魚節瓜湯飲, 哈, 自助餐的中湯都幾夠火喉的, 正接著第二輪就掃魚生, 壽司同凍青口, 大蝦... 魚生有吞拿魚, 油甘魚同八爪魚, 新鮮度一般, 雖然無蠔, 但青口的數量很多, 唔怕無, 而且隻隻好肉, 不錯熱食比較喜歡印度咖哩雞, 好有水準, 仲有薄脆餅送咖哩, 好食! 排隊要了一塊切的牛排, 味道一般, 個燒汁唔香, 普通, 所以無encore! 甜品就好多, 芝士餅, 蛋糕, 果tart最少廿幾款, 但個人最鍾意係一口芒果糯米飯, 好得意又幾好味餐茶的黑咖啡估不到幾香, 有水準, 呢餐自助餐其實唔算差, 主要係多選擇, 只係要我去東涌食實在太遠了..
上星期六的中午, 相約了兩個舊同學結伴到東涌食"捕飛"