2016-03-11 2368 瀏覽
學畫畫之前 約左同學去食個靚靚lunch 實行過一個文青日因為係荔枝角工業區上堂 就專登搵下而家好興既工廠大廈餐廳 一入到呢間餐廳就覺得好cozy 坐位好闊落 同朋友傾計都暢快好多 Lunch time只有lunch sets選擇 都好既當上班族lunch hour只得1粒鐘 唔洗睇menu睇到眼花今日唔算好餓 所以食個salad已經夠了每個lunch set 都配左個湯 味道ok啦 不過不失湯質唔夠濃郁 但又不致太稀 配湯既法包仔都算做到外脆內軟 個沙律既質素就非常滿意! 一黎到 哇!靚阿!仲有 哇!有成邊芒果阿!啲蝦好大隻阿!見到個樣都未食 已經知沙律好啱我心水😋 首先,沙律菜好爽脆好清甜 唔似食乾草 配既秘製醬汁甜甜酸酸好開胃 但唔會感覺突兀 好夾 而蝦呢 都有6-8粒左右 唔姑寒 食落好好咬口 蝦肉彈牙鮮味 正👍🏻芒果睇相就已經見到係好甜 一啲酸味都冇蕃茄仔就偏酸 但配合整個沙律 係好夾既食完就選野飲 有茶有咖啡 冷熱都唔需要加錢不過天氣凍左 我又唔想飲濃味的野 就點左chocolate mint tea 其實呢 我飲唔到choclate味 而薄荷味就
學畫畫之前 約左同學去食個靚靚lunch 實行過一個文青日

因為係荔枝角工業區上堂 就專登搵下而家好興既工廠大廈餐廳

今日唔算好餓 所以食個salad已經夠了

每個lunch set 都配左個湯 味道ok啦 不過不失

湯質唔夠濃郁 但又不致太稀 配湯既法包仔都算做到外脆內軟

個沙律既質素就非常滿意! 一黎到 哇!靚阿!

芒果睇相就已經見到係好甜 一啲酸味都冇

蕃茄仔就偏酸 但配合整個沙律 係好夾既

食完就選野飲 有茶有咖啡 冷熱都唔需要加錢

其實呢 我飲唔到choclate味 而薄荷味就好夠好香

飲落清新醒神 個人好refresh!

好滿意呢餐阿!