2020-09-06
作為打工🐻,颱風落波後衝番工是常識吧 🤣 剛好有機會試到深水埗尼間人氣幾高既台式小店!鋪面似係一間普通餐廳,但入面原來裝潢超級舊式台灣地道feel 🇹🇼,坐位都幾舒服 😊今次試左午餐「鹽酥雞排肉燥乾拌麵」,加小食「滷水切大腸」,仲有「凍台式奶茶+珍珠」🥰,🐻發現上菜快,店員態度又好 👍🏻推介/意見‼️✨ 「鹽酥雞排肉燥乾拌麵」比想像中大碗,鹽酥雞排是重點推介💖皮脆又熱辣辣有驚喜!不過肉燥唔係台式好肥美個種,係普通乾身肉碎,而且麵唔夠乾身感覺 🤔 但整體俾雞排拉高分左!✨ 「滷水切大腸」是加配小食,份量都唔少,多個朋友一齊食可以加多一款小食share食 😌 滷水大腸夠入味而且肥美唔係得層皮🤤✨ 「凍台式奶茶+珍珠」傳統台式手調既珍奶味,偏甜而且珍珠少d,但口感不錯 🤗 價錢‼️$58「鹽酥雞排肉燥乾拌麵」午餐$16 「滷水切大腸」加配$6 「凍台式奶茶+珍珠」加配
推介/意見‼️
價錢‼️