2017-10-26
今日我妹生日 見到佢地做promo tea set $168/位 好似好抵咁。就book黎試下。 平野無好係真架。以上黎就見到外牆裝修緊。無Check清楚the one 係未裝修緊係我Ge錯。 好啦就係D棚架中間黎少少少少海景。 講真168真係唔應該有任何期望。但係! 佢竟然竟然港女tea set 無港女tea set 個架。攞兩隻碟求其擺曬D食物上去就算。 攞野食黎果個侍應都覺得唔好意思。 叫佢問下有無得等下個'架' 。佢叫左個老D ge 侍應同我地講。 佢basically ge 意思就係:係咁嫁啦,催啊!(佢話:咁你地宜家係未唔食? 無架,對唔住!) 雖然我知個架唔會影響食物質素。 但係坦白講 去食依D所謂'high tea' 都係為左影相 Enjoy下個view 同個feel 嫁姐。 就算你鬧我港女都係咁講嫁啦。最Basic個賣相都已經係零分。 咁同我自己佢蛋糕舖買蛋糕食有咩分別。同個reception 姐姐(她講英文的)投訴。 因為我當下真係好嬲(態度唔好,講聲Sorry) 如果唔係我妹生日,我先無咁得閒投訴同打咁大篇野。 個reception姐姐態度好好咁同我地解釋。 話全
就book黎試下。 平野無好係真架。
好啦就係D棚架中間黎少少少少海景。
講真168真係唔應該有任何期望。但係!
佢竟然竟然港女tea set 無港女tea set 個架。
攞兩隻碟求其擺曬D食物上去就算。
攞野食黎果個侍應都覺得唔好意思。
個reception姐姐態度好好咁同我地解釋。 話全間餐廳得8個架。 佢地take 左62個order。佢話我make reservation ge 時候應該有人同我地講有關依個問題。 我地由頭到尾都無人同我地講過...... 直到見到碟野我都先知。 我同佢講: I'm not trying to ask for anything more, but it's my sister birthday today. This is really disappointing and the attitude of that old man is not acceptable. (因為佢態度好好)所以我又話Sorry I'm not trying to make any trouble here, but it's my sister birthday...... 個姐姐係咁同我地Sorry. 其實我地都已經打算算數照食。
隔左5分鐘左右,個好好人ge 姐姐。就突然話有個架。😂 好啦咁。 佢仲同我妹講Happy birthday 😂 (真心要多謝依位姐姐🙏🏻)
雖然我知,個老D Ge男侍應(話者其他人)會係心裡面話我地係死港女,無法啦🤷🏻♀️鬼叫我妹生日咩。
總之,我以後唔會貪小便宜,見到平就去試。
以上評論,不是談論食物質素。 食物質素OK👍🏻