2021-08-15
呢間餐廳無論咩時候都係好忙同多人 (講真個句,佢地根本唔夠人手)食過好幾次但係我相信今次會係我最後一次食 如果你想食一餐飯可以開心啲同被受尊重嘅話,咁你千其唔嚟首先,你一入去,你係透明嘅。你要自己爭取攞位,同職員講幾次先會有位。我今日叫左魚生飯,上面係會加一粒溫泉蛋,我唔鍾意飯上面有,所以問左侍應可唔可以轉熟。佢話唔得,只可以唔要或者另上。事實上我聽唔切佢講,我就問可唔可以放係另一邊 (我明意思係“另上“,但係我聽唔到佢已經講咗)佢跟住就好寸嘴冇禮貌咁講“姐喺另上啦,咩叫放喺另一邊?” 仲要一路講一路行開去。以食客嘅角度黎講好唔好受,仲要我相信如果我唔係20幾歲,佢係唔會咁唔禮貌。另外,成餐飯侍應係無斟過一次水。叫左一位後生仔斟,但係佢用鈄視無視我。再叫另一位侍應幫我地,都係要提兩次先有茶飲。成餐飯覺得無一個人係認真對待食客。你會以為茶餐廳可能服務仲差,事實上呢間野連茶餐廳都不如。
如果你想食一餐飯可以開心啲同被受尊重嘅話,咁你千其唔嚟