2019-07-15 132 瀏覽
平時我都唔寫食評的但呢間令我都忍唔住要寫!經過呢間鋪 見到係而家好出名既熱石板燒肉我同男友諗緊食唔食既時候有個staff就走出黎向我地推薦一下咁我同男友就諗住一試無妨就入左去了入到去坐低 無人招呼我地 又唔俾menu講緊成間餐廳得4枱客人 幾張吉枱頭先招呼我地既staff就企係門口到禁緊電話都算!我地自己舉手示意睇完menu就同男友叫左一人一個扒再跟set (餐湯+沙津+任食薯條) 每個扒都會包送白飯無幾耐湯+沙津黎到餐具 水 紙巾 醬汁 可以出去自助吧到領取食完前菜都等左好耐 個扒終於都黎到一上枱staff教我地可以拎一隻碟 將扒搬過去 再慢慢切慢慢燒 咁就可以燒出自己想要既熟度但原來個熱石板好快就唔熱當我發現個板開始唔熱既時候 我塊生扒仲有一半未食我男友即刻提醒我要放返上去但已經太遲 最後係要用好耐時間先令到塊扒變7成熟正當食到一半既時候我跟男友說:「好似係包一個白飯嫁喎」於是舉手示意問staff:「係咪有白飯?」staff竟然話:「係啊,你要幾多個?」我心感疑惑:「唔係每個扒都送白飯?」但staff仍理直氣壯:「係啊,所以咪問你你要幾多個?」我R哂頭 寫明送白飯 我同男友一人一個
平時我都唔寫食評的
但呢間令我都忍唔住要寫!

經過呢間鋪 見到係而家好出名既熱石板燒肉

當我發現個板開始唔熱既時候 我塊生扒仲有一半未食
我男友即刻提醒我要放返上去
但已經太遲 最後係要用好耐時間先令到塊扒變7成熟

正當食到一半既時候
我跟男友說:「好似係包一個白飯嫁喎」
於是舉手示意問staff:「係咪有白飯?」
staff竟然話:「係啊,你要幾多個?」
我心感疑惑:「唔係每個扒都送白飯?」
但staff仍理直氣壯:「係啊,所以咪問你你要幾多個?」我R哂頭 寫明送白飯 我同男友一人一個扒 唔係應該會送兩個?但會問要幾多個🤔

再食食下 又問男友:「我地唔係各自買左set有得任食薯條咩?」
又問staff:「想問係咪有薯條?」
但staff:「係,你要幾多個?」
我已經好無氣地話要兩個 但最後係黎左一個!
薯條係唔好食的 連我係一個極愛食薯條既人我都唔再添兩次 係勁一般的!雖然加左蕃薯條 比起出面個啲好特別啲 但薯條咁簡單都可以整到唔好食

人客開始多既時候 超級大油煙
食完走既時候成頭成身都係油煙味極重!

唔會再黎第二次
我知一分錢 一分貨 價錢雖便宜