2018-04-10
今晚(Tue)朋友好想嚟呢度食,我已經好努力説佢『生日食好啲啦!』但既然佢咁堅持,我⋯⋯捨命是也!由於係平日,價錢都算合理!☺️但以平日嚟講。。。多人!以人海嚟睇,應該中伏極都有限⋯⋯好!今晚食乜齋?沙律呢啲大路嘢,來貨無得輸。但自家製的就尚要改善。薯仔沙律:味道好好,可惜薯仔切得太大件,食幾件。。。飽咗!蘋果沙律:本身就係清新嘅沙律,可惜!可惜!件件都係1/8個蘋果咁大,見到都唔敢攞。另一個澱粉級代表,鑼絲粉沙律:因為全場太多澱粉朋友,所以。。。無試🙇🏻♀️冷盤類有岀名的口水雞:𠱸錯,但真心。。太辣,我都係一個食到辣嘅人,但真係要有水在旁先好食。。。太辣嘛😣右下角的蔬菜卷:可以不試!唔係汁或菜嘅問題,係個皮,漿咀的,無咗個皮嘅膨脹感。其他的,好味嘅。澱粉類炒米粉:好味!荷葉飯:太濕!老火湯:最正!白飯旁嘅素肉燥:正!白粥:食唔落啦!熱葷類一句:無驚喜!但其中一個『煎釀三寶』實在唔得,酸的!大概係變味,本身無汁嘅,又何來酸?!蒸類無得輸,要輸都係買手入唔到靚貨🤣🤣🤣登登登!!!我最欣賞菜式😙😙😙創意調味區千萬個菜,總有唔啱口味嘅時候,呢個區幫到你。
由於係平日,價錢都算合理!☺️
但以平日嚟講。。。多人!
以人海嚟睇,應該中伏極都有限⋯⋯
好!今晚食乜齋?
沙律類
薯仔沙律:味道好好,可惜薯仔切得太大件,食幾件。。。飽咗!
冷盤類
冷盤類
其他的,好味嘅。
粥粉麵飯類
澱粉類
炒米粉:好味!
荷葉飯:太濕!
老火湯:最正!
白飯旁嘅素肉燥:正!
白粥:食唔落啦!
熱葷類
熱葷類
一句:無驚喜!
蒸蒸類
蒸類
無得輸,要輸都係買手入唔到靚貨🤣🤣🤣
登登登!!!
我最欣賞菜式😙😙😙
創意調味區
創意調味區
千萬個菜,總有唔啱口味嘅時候,呢個區幫到你。