2022-12-06 69 瀏覽
🚩麻辣風雲麻辣風雲,喺我心裏面都算數一數二嘅川菜餐廳~一開始識佢係因為ToNick有份開,就同埋成班friend喺嗰度慶祝生日😆點知一試佢個炸饅頭就上晒癮,而家耐唔耐都要去食〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈招牌酸菜魚 $88食川菜酸菜魚真係必叫雖然係午市set,但佢嘅份量真係比到足,可以同朋友share食魚片好嫩滑,份量好多🤤仲有豆卜,萵筍,寬粉湯嘅調味都啱啱好,男朋友見我撈飯撈得咁過癮佢試咗碗都讚不絕口,香而不辣🌈砂鍋螺絲粉 $80麻辣風雲都算幾緊貼潮流近排大家都好興出旺角嗰邊食螺絲粉依家麻辣風雲都可以食啦除咗有必叫嘅炸蛋之外,仲有好多配料俾大家揀我就揀咗鴨血同埋豬大腸,不過size就比較細螺絲粉比我想像中冇咁臭😆食落酸酸辣辣咁係別有一番風味嘅酸辣米線🌈炸饅頭 $36麻辣風雲必叫炸饅頭雖然冇晚市成隻船咁樣上咁壯觀但仍然係外脆內軟,唔會太多油點埋煉奶真係食多幾個都冇問題🌈惹味雞軟骨 $38雞軟骨唔係炸到乾晒嗰一款 好易咬 唔會食到牙較痛雞軟骨啲肉都算幾多 我亦都比較鍾意食依款味道比較偏向燒烤風味唔係四川麻辣嗰一種🌈椰汁冰 $38🌈 凍鮮芒椰果玉露 $38
🚩麻辣風雲
🌈招牌酸菜魚 $88
食川菜酸菜魚真係必叫
魚片好嫩滑,份量好多🤤
仲有豆卜,萵筍,寬粉
湯嘅調味都啱啱好,男朋友見我撈飯撈得咁過癮
佢試咗碗都讚不絕口,香而不辣

🌈砂鍋螺絲粉 $80
麻辣風雲都算幾緊貼潮流
近排大家都好興出旺角嗰邊食螺絲粉
依家麻辣風雲都可以食啦

除咗有必叫嘅炸蛋之外,仲有好多配料俾大家揀
我就揀咗鴨血同埋豬大腸,不過size就比較細
螺絲粉比我想像中冇咁臭😆食落酸酸辣辣咁
係別有一番風味嘅酸辣米線

🌈炸饅頭 $36
麻辣風雲必叫炸饅頭
雖然冇晚市成隻船咁樣上咁壯觀
但仍然係外脆內軟,唔會太多油
點埋煉奶真係食多幾個都冇問題

🌈惹味雞軟骨 $38