2021-02-09
無book位嘅情下,佢話得返一張枱,即係即入啦!因為任食,但係剔點心紙咁,只飲品自己出去取,都幾衛生。入去前,先選好湯底。叫左喇沙海鮮同日本黑毛豬腩肉,我地都唔食牛。個腩肉肥瘦均勻,薄薄地淥一陣食得,但豬,都淥耐少少咁多,好在點淥都唔會嚡,肉味夠鮮。個底堅有海鮮,有有2隻大蝦同咁大隻蜆。個湯底越淥越辣,加湯後啱啱味,喇沙味超重。前菜都係任食嘅,推薦糖醋骨,關東煮梧來唔錯,但相對價值,無糖醋骨咁抵。個糖醋骨酸甜適中,骨肉平均,當然可再酸少少,但,本人口味,其實都好入味了。至於,其他火煱湯料,推介粟米丸,甜得黎粟味又唔會搶左肉丸味,仲有真係讚岐烏冬,夠彈牙,配喇沙湯,正。整體配料質素唔錯。台式肉腸,配喇沙湯,不無頂。仲飲品,款款都都咁好味,珍珠奶茶個珍珠硬左D,個茶底係式奶茶,正。其他姑竹庶矛根,菊花杞子,樣樣都咁好味,飲幾杯都覺得抵。至於個冰冰,反而于平無奇,其實如太飽,叫一個share都夠,試下佢嘅芋圓算。但呢個價錢呢個質素,我一定去完再去囉。
因為任食,但係剔點心紙咁,只飲品自己出去取,都幾衛生。
整體配料質素唔錯。台式肉腸,配喇沙湯,不無頂。
但呢個價錢呢個質素,我一定去完再去囉。