呢度嘅鷹巢叉燒皇真係名不虛,師傅每天選取新鮮梅頭豬肉,加上秘製嘅叉燒醬!燒法亦跟一般的不一樣,手法類以西式嘅slow cook!特別在於溫度相對調低,用相當於一倍嘅時間(約兩小時),於烤爐裏加熱,達至淋中帶咬口!切法亦相當特別,採用"斬大舊叉燒"嘅傳統切法,伴碟嘅甜豆亦不容忽視,黃豆用上十小時浸泡及烹調加工嘅多過程序,才可達至軟糯適中!夾雜絲絲甜香!楊枝甘露雪葩呢一個甜品,令我大開眼界。佢有別於一般傳統式嘅中式甜品。創新破格,用楊枝甘露加上液態氮,於客人席前將 一碗液態嘅糖水,以低溫冷卻,加上服務員精量嘅調配比例。搖身一變,兩三分鐘內立刻變成雪芭嘅效果!不但口感清新!亦贏盡"收視"! 必成焦點!