餐廳: 木兆小品 (樂富廣場)
資訊:

2024-04-04 68 瀏覽
一個人下午茶時間,入去禁飛等位,等左五分鐘就有位,但服務員問搭唔搭枱,我說不搭,然後佢講咁要再等下,暫時冇枱(其實明明係有二人吉枱)。唔緊要,對唔搭枱既食客要特別安排坐位係可以理解,如事者再等左十分鐘,部份食客陸陸續續起身埋單,又再有幾張二人吉枱,可惜服務員仍然不安排坐位俾我而俾左另外其他客人入座,問服務員咩事唔俾位我,佢支支吾吾冇答我,擾攘左幾分鐘佢都係唔安排(係唔安排而唔係冇安排)坐位俾我,最後係放棄離場。其實餐廳明明有搭枱/不搭枱既選擇俾客人,但安排上又對不搭枱既客人有*特別*照顧,咁點解唔講明餐廳所有餐枱係必須搭位? 本來諗住近近搵間餐廳食個下午茶,最終都係選擇唔等走人去左另一間食服務員,間唔中企收銀位,戴眼鏡長頭髮有少少口音,都做左好耐架喇