2015-02-08
是晚朋友生日, 他想試呢間德美, 聽講好像很好吃, 即日打電話來book位都仲有位, 但上到去見門口好多人排隊等位, 心諗好彩有book位!朋友一早就到, 點了些前菜, 如牛油果沙律, 牛油果算新鮮, 但可能加左芝麻醬拌勻既關係, 牛油果很快便出水, 令到味道變淡, 德美玉子, 外表印有德美二字, 但很普通, 沒有蛋香, 無咩味道。 之後我地再點了一客壽司拼盤 和炸蝦天婦羅卷, 那份拼盤價值$3xx, 不過本人一點都不覺得值, 刺身算是新鮮, 但一點也不驚喜, 天婦羅卷是挺大的, 但一食下口便散了, 一點也不實, 失敗!! 最後因為不夠飽關係我地點了個牛肉鍋, 好彩個鍋算不錯, 牛肉新鮮配濃郁既甜鼓油湯底一絕, 而且可以吃出沒有加味精, 入面仲有日本粉絲, 粉絲偏偏的較彈牙, 不錯!!! 但最後埋單$800 一點都不覺得值, 好像食緊板長元氣的水準但收雙倍價錢, 真係唔多值, 性價比很低! 而且位與位之間都很逼, 咁既價錢真係唔會有下次!!