2018-09-13 947 瀏覽
未試過幫襯完一家餐廳係咁激氣,錢比左,個肚都仲係空,要再出去食過野。本來同朋友去太子happy hour, 佢地想順便食埋野,於是就揀左呢間都幾多好評的吧。酒吧地點已經唔易搵,係酒吧街後面,平時都唔會點去到個頭,入到去裝修環境都唔算差。一坐底就開始黎料,店員不斷游說我地試佢地餐廳最出名的豬手,本來我地想叫的是燴豬手($158),但最後都比佢講到要左德國燒咸豬手($268),價錢相差咁遠,點都期望佢係好食。另外都叫左碟腸送啤酒。啤酒就上得快,黑啤好重麥味好香,檸檬啤幾特別,夠清新好香檸檬味,幾啱女仔飲。送酒小吃有薯片,不過唸既,唔脆,仲有少少益味腸都幾好食,熱辣辣脆卜卜,肉質都幾彈牙同爽。豬手就真係不得不差評,等左成半個鐘都未有,已經無催佢,食住其他野咁等。之後有一枱因爲等太耐,叫了的豬手沒有吃到就走,店員將整碟豬手搬入廚房,朋友就同我打賭店員會否將豬手搬出來比我地枱食。哈,比佢估中,店員真係將隔離枱成碟豬手搬返出黎比我地,點解認得出係因為個樣完全一樣,豬手仲要係凍,塊皮放耐左仲硬過我條命,衛生問題,對住碟豬手食都唔想食。最後就算食完所有野都唔飽,要行去旺角掃街。

腸都幾好食,熱辣辣脆卜卜,肉質都幾彈牙同爽。

最後就算食完所有野都唔飽,要行去旺角掃街。