2015-04-02 2292 瀏覽
一早知道哩間餐廳好受歡迎, 要90分鐘交枱, 其實我同我朋友係明白亦係接受的。但奇就奇在d servers可以好自然咁, 好理所當然地令你坐唔到90分鐘都已經想走人就算。我比我朋友FJ早到, 所以我就等埋佢先叫野食。FJ一坐低,menu都未睇,已經有server問我地食咩,想我地落單。  咁我地就同佢講我地要d時間睇睇。最後我同我朋友叫左一個Pan Con Tomate y Salmon ($58), Spaghetti Carbonara ($68), Signature Fresh Fruit Tea ($42), Mocha Almond Roca Espuccino ($42), 甜品就打算食完主食先叫。唔夠5分鐘, 個carbonara已上枱。d汁非常稀, 蛋味亦欠奉。意粉尚算al dente, 但真係無味, d煙肉亦少得可憐。成碟意粉最重既味就係d pepper.....過多一分鐘, Pan Con Tomate y Salmon就黎了。賣相是okay的, 而雖然佢個tomato paste完全食唔到garlic既味(其實連tomato都係好少, FJ食完都唔知有tomat

Spaghetti Carbonara
過多一分鐘, Pan Con Tomate y Salmon就黎了。賣相是okay的, 而雖然佢個tomato paste完全食唔到garlic既味(其實連tomato都係好少, FJ食完都唔知有tomato paste), 但d smoked salmon係唔錯既。當佢係一塊有smoked salmon既toast黎食係可以的。但重點係, 我同我個frd拎走果兩塊toast之後, 個server就立即收走左成隻碟。碟上既沙律菜我係未食過, 而個server亦無問過我收得未。成碟野係我枱上停留既時間, 計埋我影相, 應該得一分鐘!!!!!!!!
 你可能會奇怪點解我唔出聲呢? 因為果時佢係快到我shocked左, 佢問都無問, 只係有人突然係我後面伸手拎走左碟野, 我係根本反應唔切!!!!!!!!!!
Pan Con Tomate y Salmon
Pan Con Tomate y Salmon-2
至於飲品, Signature Fresh Fruit Tea 我係覺得唔錯的, 夠熱, 茶味香且濃, 果味亦唔假, 酸酸甜甜, 幾好飲。
Signature Fresh Fruit Tea
但個Mocha Almond Roca Espuccino........ 賣相, 真心, 係幾靚既, 但個味..... FJ話係果d朱古力金幣味(即係fake chocolate).....
Mocha Almond Roca Espuccino
不難想像, 我地未叫人黎, 已經有server俾menu我地叫我地order甜品。果時我地先坐左<40min左右! 我地好合作既, 你要我地走, 我地就快快手落單, 叫做試埋個出名既waffle。
我地叫左一個叫The Devil Eats Brownies既waffle ($82, full portion)。問心, 雖然未至於好好味, 但完全係收貨既, d waffle係脆既, d brownies既朱古力味亦唔假, 賣相亦相當唔錯!
Brownie Waffle
食完waffle, 仲有15min+ 先夠90分鐘, 唔洗我叫買單, 已有人"多謝"一聲俾張單我地買。我地都食到無咩mood, 俾完錢就走人。

To be fair, d野食唔係樣樣都咁難食, 可能都有人會接受黎影下相, 快手食完之後快閃既... 但對我黎講, 唔黎都絕對唔係一個損失!

2015-04-02
Signature Fresh Fruit Tea