呢一間好出名嘅cafe 一直想試🥰 係油麻地嘅一條小巷內 感覺同繁忙嘅彌敦道大相逕庭😌cafe 大概有十張檯 感覺唔會好擠擁 窗口旁有一排吧枱 用嚟打卡一定啱📷 户外仲有一張小圓枱添龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128我正正被呢個烏冬吸引 佢嘅金色湯壺真係好搶眼影相又靚👀 湯壼入面係熱辣辣嘅龍蝦湯 龍蝦湯呈橙色 份量足以倒滿全碗烏冬😚 龍蝦湯飲落唔會好鹹 有龍蝦味🦞 至於木碗內嘅稻庭烏冬被牛油果大蝦蓋住 牛油果有四大件 creamy厚身🥑 大蝦亦有四隻 鹹香味 肉質都keep到彈牙🦐 另外再配上沙律菜 健康啲 烏冬口感正常 唔會太冧🤪味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉 $128意粉上面鋪咗一層嘅紫菜同木魚碎 感覺上有一種日系感🤩 扁意粉入邊有好多蟹醬 撈意粉來講絕對夠 加上本身意粉亦都有忌廉掛咗上去 所以呢個意粉嘅醬汁係非常充足同夠味🍝 蟹肉嘅份量都唔少 加蟹籽脆卜卜 口感更佳😜海鹽焦糖雞翼 $68原來呢款雞翼係單骨雞翼😍 絕對係驚喜 單骨雞翼相對方便食 又可以多啲表面沾上醬汁👍🏻 雞翼外皮焗香 沾上焦糖汁 焦糖汁唔會太杰 有啲似蜜糖🤓 雞翼底仲有份小沙律 撈埋焦糖汁都特別玫瑰茉莉花茶 $58花茶

龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128

味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉 $128

海鹽焦糖雞翼 $68

玫瑰茉莉花茶 $58
花茶連埋玻璃壼上 可以見到入面嘅玫瑰花乾🌹 呢個花茶苿莉味較濃 飲落都好清香😆 而玫瑰花味就冇咁重

Matcha Latte (Iced) $45
成日都猶豫叫熱定凍 因為叫熱可以有拉花😂 Matcha Latte大杯 略有漸變效果🍵 牛奶味較重 有唔少抹茶粉沉底 所以記住攪均先飲😆