美好的假期去左中環雲咸街「Artisan Cafe」嘆返個Brunch🍴店內裝修甚具特色,充滿藝術氣息,設有落地大玻璃,陽光能夠穿透進店內,感覺好悠閒舒適英式鬆餅 Scone餐廳自家製嘅英式提子鬆餅,翻熱後外脆內軟,甜甜的,充滿牛油香!配上藍莓果醬一同食用更添滋味燕麥合桃鬆餅 Oatmeal Walnut Muffin添加左燕麥及合桃粒,所以Muffin口感會略為鬆散,品嚐到粒粒燕麥香煙三文魚牛油果忌廉芝士貝果🥯牛油果同煙三文魚嘅份量非常充裕,絕不吝嗇!牛油果熟度剛好,非常軟滑~煙三文魚則油潤鹹香。焗爐加熱後的Bagel外皮脆脆的,內裏口感紮實中帶點彈性,頗有麵粉香,好好吃鮮奶咖啡及泡沫咖啡☕️餐廳採用嘅咖啡杯非常有特色,幾乎每個都獨一無二的👍🏻咖啡口感順滑,濃厚醇香

英式鬆餅 Scone

燕麥合桃鬆餅 Oatmeal Walnut Muffin

煙三文魚牛油果忌廉芝士貝果🥯

鮮奶咖啡及泡沫咖啡☕️

$150 (早餐)