2018-12-13
難得媽咪出到尖沙咀就帶媽咪試下食燒肉,晚上6點來到餐廳,人唔算好多除左可以簡Bar台坐之外仲有卡位可以選擇,我地一行5人,最後就選左坐5人枱😝囡囡過左小小高度,服務員免小朋友收費👍半任食燒肉套餐只需每位約$300,包一罐飲品(另加$40就有任飲汽水、藍妹及指定清酒)入座之後,職員都好有禮貌,而且會俾一部平板俾我地點餐,再來就係頭盤,包括左有豬頸肉、五花肉、雞翼、和牛粒、牛柳條,試一下。呢到每枱都有一部平板電腦可以供客人自助落單,唔洗成日搵職員交真係一大享受,又快捷又環保。除左有燒肉可以點之外,仲有刺身、壽司、海鮮、野菜、小食、烤物放題,加埋超過60款既野食,唔怕囡囡冇野食👍刺身併盤:有5-6款的新鮮刺身,三文魚刺身、日本甜蝦、日本帶子、松葉蟹棒,味道都好新鮮!仲有囡囡最愛的甜蛋添~燒肉拼盤的主角當然就是和牛拼盤啦!日本佐賀真送A5和牛粒入口即化、肉質幼嫩,仲有安格斯牛仔骨,牛味香濃~黑豚五花肉、黑豚裡肌肉、西班牙一口豬、豬頸肉 、五花腩甘香、一口豬肉味濃、芝麻雞翼惹味甘香大蝦,好大隻,肉質結實彈牙;其次是細細條的蟶子,食落無沙,非常爽口;海鮮新鮮度都唔錯,好鮮味每樣海鮮都有個鐵小盤,方
刺身併盤:
燒肉拼盤的主角當然就是和牛拼盤啦!
每樣海鮮都有個鐵小盤,方便擺落爐燒👍
炸榴槤一定要食🤩好好味好香嘅榴槤肉,即炸即出熱辣辣👍👍👍我哋一人食咗幾球
另外呢到都有壽司,味道都不錯
吃完肉就叫了幾個沙律,沙律都有好幾款可供選擇,食完肉再食沙律菜,特別清新解膩,都是不錯的
吃完最後每人送一客Movenpick雪糕,囡囡等左成晚🤤🤤🤤