2022-01-25
📍 黑門水產すいさん超高質嘅日本居酒屋🏮,一試難忘‼️已經同朋友講好咗下次要再嚟一齊食😆入到黎好似去左日本🇯🇵咁,懷念鄉下嘅味道😆🔸海膽蟹味噌甲羅燒 $78我最中意就係食甲羅燒😍,今次仲有埋海膽🤤超貼心嘅係‼️店員超級了解香港人打卡嘅習慣,每樣海鮮都比我地拎黎打卡之後就幫我地逐樣嘢拎去燒,簡直就係照顧周到😆非常體貼🤤未食已經聞到好香嘅蟹膏味,新鮮熱辣香氣撲鼻😚蟹蓋上面嘅海膽、蟹肉、鵪鶉蛋同埋蟹子完全攪拌之後燒得非常之香,旁邊仲配有梳打餅可以夾埋一齊嚟食😚由於加咗海膽令甲羅燒嘅鮮味大大提升,真係食到停唔到口!😋蟹膏鮮甜,濃郁👍🏻海膽更係一級棒👍🏻🔸極上黑門活貝盛合 $388包括:帆立貝、活鮑魚、日本岩手蠔、蜆呢個海鮮盛合會逐款上菜,全部都熱辣辣🔥我認為成個餐個飽魚最好食,啲鹽椒調味好正😍$388抵唔抵食就見仁見智🤔不過佢嗰海鮮係新鮮嘅🤤岩手蠔都唔算細隻,入口鮮甜,唔腥👍🏻🔸海老天婦羅丼 $138由於枱面太多嘢食所以俾我哋遺忘咗嘅天婦羅丼🤣放耐左凍左都脆卜卜,炸粉唔會過厚,脆身唔太油膩👍🏻評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️服務質素⭐️⭐️⭐️價錢💸:埋單$664餐
🔸海膽蟹味噌甲羅燒 $78
🔸極上黑門活貝盛合 $388
包括:帆立貝、活鮑魚、日本岩手蠔、蜆
🔸海老天婦羅丼 $138
評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️