2023-10-30 60 瀏覽
💮柚子虎皮漬💮💠一年一度既生日,搵左一位多年無見既好友為我慶祝生日,大家百忙之中抽時間前來中環食Special Set,😝朋友搵到一間位於中環既餐廳,專食日本菜,呢度既環境格調好啱我地係度傾計,靜靜地又好舒服☺️,燈光柔和,🧡價錢便宜又合理,最重要有質素,我地叫左好多好野食,太肚餓關係先來一碟柚子虎皮漬,酸酸甜甜既味道,加上清新既柚子,愈食愈好食,好似會食上癮咁~💮柑醋蕃茄💮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻跟住再來一個開胃菜,都係酸酸甜甜既味道,不過仲加埋蕃茄,令到好開胃又健康,蕃茄又有美白功效,食晒之後仲會靚啲添阿~ 💮燒澳洲龍蝦串➕焼鳥組合💮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個組合要推介下,首先有幾串燒出來既龍蝦串,燒到好有龍蝦味,一拎到上枱都嗅到,真係好好食,龍蝦肉好柔軟,雞蠔肉好有雞香,雞上髀肉既肉質好豐厚又有口感,柚子汁燒雞上髀肉仲好食,好開胃又夠入味,做呢份高質串燒,真係要有咁上下技術先得~💮海膽包💮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好有口感,佢既皮脆卜卜再加上海膽,呢種食法係好有喜感,一食就會愛上~💮湯茶漬飯💮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個係日本都成日見,好食,係好傳統美食,味道絕對好~💮湯烏冬💮👍🏻
💮柚子虎皮漬💮
💮柑醋蕃茄💮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💮燒澳洲龍蝦串➕焼鳥組合💮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💮海膽包💮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

💮湯茶漬飯💮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
呢個係日本都成日見,好食,係好傳統美食,味道絕對好~
💮湯烏冬💮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
烏冬既質感好柔滑,用上高品質既日本烏冬,真係好好食,仲有既優點就係溫度好高,食個陣要小心~
💮安藝虎土佐錦無濾過純米吟釀💮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
真係好正,係special set先有架,忽然間覺得自己係專屬VIP,一邊食住咁優質既料理,一邊再嘆返杯,咁香醇既吟釀,真係人生一大樂事~