2022-06-12
《午後茶聚》下午茶自助餐($258+10%) ❤️7.5平時食下午茶tea set一人都要$300 左右,見普慶嘅自助餐唔使$300即刻嚟試吓~整體嚟講食物水平中上啦~ 雖然話係用茶做主題,但我覺得唔係樣樣嘢有茶味,大家當佢係一個普通自助餐就得😂🌟飲品有伯爵梳打同埋洛神花梳打~兩款都好飲仲可以任飲👍🏻 亦有汽水同茶等選擇~🌟鹹點嚟講我覺得質素正常,我較鍾意日式茶碗蒸同埋茶漬飯☺️ 茶漬飯嘅配料仲有三文魚籽同埋明太子揀❤️ 另外茶葉骨都好淋好入味❤️ 西式食物有意大利飯、炸蝦熱狗、意粉、沙律、洋蔥圈等,不過不失啦~ 東南亞風嘅話都有燒豬頸肉嗰啲~想飽肚啲嘅話仲有粉麵同埋粥,都係可以自選配料嘅~🌟甜品方面,蛋糕奶凍嗰啲正正常常,但冇乜特別😂 反而熱嘅伯爵茶白梨布甸幾好食😳伯爵茶味幾突出! 另外,窩夫熱辣辣外脆內軟,同埋都食得出抹茶味,所以我encore咗幾次😍 配奶茶味忌廉或movenpick 雪糕都好正🤤 雪糕仲有8款揀~ 建議大家食雪糕同窩夫好過🙊整體嚟講,我覺得呢個價錢係幾抵食嘅,但冇話特別好好食🤣 不過應該好啱帶屋企人嚟,因為主食類有好多選擇,嗰日我見都有唔少長輩級嘅食客🤣
《午後茶聚》下午茶自助餐($258+10%) ❤️7.5