2008-09-03 4 瀏覽
星期六長週,放工後同老公仔去完德福新戲院睇<<我的機械人女友>>,差唔多3點鐘,便行去茜廊睇下有冇tea食結果,發現都有幾多選擇,有麵飯意粉/茶餐小食,中西都有,全部30幾~包餐湯/茶/咖啡/鮮果汁(好似有蘋果甘荀同橙汁)等左5-10鐘份有得入間餐廳都算幾大,縱使有幾10個人手都唔多夠咁幾經辛苦,終於找到人跟我們落單結果我揀了煙三文魚野菌日式炒飯奄烈配薯角,跟忌廉餐湯老公仔叫左干炒牛河同熱咖啡等了不久,就來了餐湯和咖啡個湯很creamy,有好多磨菇, 唔錯咖啡就Up-to-standard又等了一會,老公仔叫左干炒牛河又來了,不太細碟,牛肉不太少,而且又估唔到出奇地好味..唔太油,又夠鍋氣,想不到一間西餐廳會炒得出這碟干炒牛河, 抵讚至於我個飯,由落單等了超過15分鐘也沒有來,眼見鄰座遲入來叫的焗飯也相繼相場,我便叫侍應們給我追追,终於等多5分鐘才來。賣相似乎很不錯,有兩塊薄薄的三文魚,味道okay, 另一邊有薯角,不太脆和熱,中間有日式蛋包飯,上面有些紫菜,不過不失,整體一般,不及干炒牛河不過,服務真是麻麻,叫了許久都沒有人睬我們, 我地要自己去拿茄汁
包餐湯/茶/咖啡/鮮果汁(好似有蘋果甘荀同橙汁)
等左5-10鐘份有得入
間餐廳都算幾大,縱使有幾10個人手都唔多夠咁

幾經辛苦,終於找到人跟我們落單
結果我揀了煙三文魚野菌日式炒飯奄烈配薯角,跟忌廉餐湯
老公仔叫左干炒牛河同熱咖啡
等了不久,就來了餐湯和咖啡
個湯很creamy,有好多磨菇, 唔錯
咖啡就Up-to-standard

不過,服務真是麻麻,叫了許久都沒有人睬我們, 我地要自己去拿茄汁/餐具
但整體來說,這餐下午茶都算幾抵食