2018-06-17
難得有fd轉新工有假,見到呢到promo tea set, 就book 位泥試。我地叫左個二人set, 揀左三文魚意粉,黑松露薯條,炸雞,黑松露南瓜,泡芙同一杯焦糖香蕉溫呢拿巴菲。另外包左每人一杯菠蘿疏打。三文魚意粉一個人食都略少,但之前Openrice人地啲comment話多,有啲失望。個三樣小食拎泥已經唔熱,味道極淡,黑松露唔講以為係燶左,第一次食禁「清淡」的炸物。巴菲最好食,甜度口感岩岩好perfect, 但唔明點解係成個tea set第一樣到的野食,令後面的炸物反差再大左。最後呢個泡芙都算好,又係個雪糕拉分。跟餐的菠蘿特飲又係好淡。比錢個陣先到有vip membership, 無聊問左要一餐食滿五百先入到。嗯。用餐時間九十分鐘,我遲左三十分鐘到先order, 出餐又慢,以為食唔切,但機於份量極小,唔急都食得切,我地個肚好似冇食過野咁。建議大家要食左lunch先好食呢個set。
最後呢個泡芙都算好,又係個雪糕拉分。
跟餐的菠蘿特飲又係好淡。