2023-12-04 1309 瀏覽
上網搵到呢間日本蠔放題,訂位之後已經期待咗好耐,當日我哋叫咗生蠔串燒放題餐。首先前菜有誠意,海鮮湯用微火保持住溫度,好細心,湯底好甜,除咗蜆仲有帶子仔,蝦等,鮮味十足。吉列蝦炸到好脆,蝦肉爽彈,蝦殼都食得,好正!到懷石八品,一上台哇咗出聲,好靚好精緻,侍應哥哥教我哋由淡食到濃味,松葉蟹肉凍好鮮甜,和牛沙律夠開胃,牛味濃,燒活鰻魚好香,三文魚籽吞拿魚蓉係本人最愛🥰食完依個前菜已經好滿足,差啲唔記得嚟依度嘅重點🤣首先上咗一輪生蠔,係日本空運北木島蠔,蠔鮮嫩甜度夠,海水味足,完全唔洗加檸檬汁,配埋蘿蔔容同蔥粒好正,食完滿口濃濃鮮甜蠔味🤭🤤。餐廳仲好細心,幫你切埋粒蠔殼肉出嚟,蠔痴一定明白食蠔一定要食埋佢🥲🥲食到凍凍地,侍應哥哥上咗燒蠔同焗帆立貝,有原味,蒜味,辣蒜味同芝士味,其實每隻味都好正,但本人最愛係辣蒜味,估唔到好夾,仲唔會口味過重蓋過蠔味,同埋個人覺得燒蠔size好似仲大啲,啖啖滿足感🤤到串燒,當然每樣試一份啦,種類太多無辦法樣樣講晒,但當中我哋狂encore嘅有:雞腳筋串,比雞軟骨更正更過癮,送酒真係一流;雞腿肉串,外脆內軟,極多肉汁,肉嫩,燒得好好;羊肉串,羊味夠,肉味香濃最後e

吉列蝦炸到好脆,蝦肉爽彈,蝦殼都食得,好正!

食完依個前菜已經好滿足,差啲唔記得嚟依度嘅重點🤣

最後encore咗兩round生蠔,兩round燒蠔,佢哋啲蠔質素真心高,比酒店嗰啲即開蠔更正重點係任食得黎上蠔速度又快,中環有依個性價比真係估唔到🥰

本身好想去日本食蠔放題,依家唔洗了🤭
2023-11-20
紀念日