2024-04-24 61 瀏覽
今日放工約了朋友 Happy Hour,  由金鐘乘地鐵至上環站超級方便,  Friday Cafe & Wine Bar, 一間以 Cafe Bar 形式的小店,  有自己獨特風格.   Friday ?  想到好像又快到周末, 幾 Relax.裝修有心思, 店內右方牆有特別掛飾,  名車靚牌.....再看大鹿頭, 有陣西部原野感覺,  令人放鬆, 先打個卡.    再看擺設了不少 MCU 電影出色模型入物, 好有魅力,  又再繼續打卡.  Marvel  Figure 模型 好喜歡這個  Display  及收藏系列. 另一邊放有酒櫃,   大型電視正播出快意 Video.酒櫃 , 藏著各國名釀, 價錢自由選擇. 看餐牌, 我們剛好趕及 order  Happy Hour Combo,  Snacks 配同 兩杯酒精飲品,  好合意啊. 我叫了 有汽 Rose by Glass, 朋友叫了 Red Wine by Glass  4U. Snack Combo 送到了,    有 Beef Cubes with Gravy,  French Fries  &  Lemon Chick
裝修有心思, 店內右方牆有特別掛飾,  名車靚牌.....
另一邊放有酒櫃,   大型電視正播出快意 Video.
酒櫃 , 藏著各國名釀, 價錢自由選擇.
Snack Combo 送到了,    有 Beef Cubes with Gravy,  French Fries  &  Lemon Chicken sticks.
Happy Hour Snack Combo
大家先來碰碰杯.
 Beef Cubes with Gravy,  牛味濃,    Lemon Chicken sticks 好肉又惹味, French Fries 夠香脆,
Beef Cubes with Gravy, Lemon Chicken sticks, French Fries
Happy Hour 之後, 大家決定在此繼續食晚餐.   看看 Menu,  食物也不少.  有 Pizza, pasta,
salad, soup, dessert..........
結果 點了 千島醬海鮮薄餅 ~ 即叫即制, 上檯熱騰騰.    好足料:  有煙三文魚, 蝦, 蜆肉, 八爪魚, 洋蔥, 椒, 馬蘇里拉芝士, 滿滿千島醬 , 頂豐富.
千島醬海鮮薄餅
Pizza  焗得香脆, 底又薄又脆,
馬蘇里拉芝士, 我們一食便愛上了, 入口濃濃芝士香味, 真好食, 一口一件食清.
香草羅勒醬雞肉粉  ~   意大利粉炒得好香,  意粉面上鋪滿雞肉,
香草羅勒醬雞肉粉
雞肉已去骨, 啖啖肉, 嫩滑 有雞味.
意粉十分煙韌, 吃起來亦相當彈牙, 用上香草羅勒醬, 醬汁惹味, 意粉用橄欖油來烹調, 清新又夠健康.  口感極豐富.
 Friday Cafe & Wine Bar,   店名 容易記, 我們輕輕鬆鬆又過了一個黃昏, 下次早些來飲咖啡.
Happy Hour Snack Combo
千島醬海鮮薄餅