2023-08-19 333 瀏覽
有朋友介紹呢間上環新開嘅日式鐵板燒 話佢嘅A5和牛Omakase好高質🥩即刻跟隊去試下 果然冇介紹錯 去到先知原來係日籍星級大廚親自操刀 服務同餐廳環境都好好 唔會一陣油煙味 仲有Wine list🥂可以一路飲白酒 一路食鐵板燒Omakase set (每位$888)🔸Sashimi由第一道刺身已經覺得驚艷😍估唔到會將油甘魚刺身浸喺乳酪之中 首先食到酸酸甜甜 慢慢食到刺身嘅鮮味 跟住又會食到青蘋果絲嘅清新 好特別🔸Harumaki & Corn & Ezo Awabi之後有一道煎春卷 同埋自家製焦糖牛油粟米🌽兩款味道都好濃郁 好香脆 估唔到咁簡單嘅食材都可以咁難忘🔸Wagyu到主角A5和牛🥰好厚身 但肉質超嫩滑 5成熟煎得非常完美 食落好軟熟又多汁 食一嚿已經成個口充滿牛嘅油香 🔸Pot Rice秘製和牛煲仔飯!好香🍚飯焦有咬口 但唔會太硬太乾 飯粒依然粒粒分明 每粒都沾上醬油 和牛片外邊焦脆內裡滑嫰 🔸Miso Soup & Dessert最後飲返碗麵豉湯🍲再食埋個甜品拼盤 雪糕好重焦糖香 芝士蛋糕軟熟綿密 充滿芝士香 日本時令水果就好香甜🍑超級正

Omakase set (每位$888)
🔸Sashimi

🔸Harumaki & Corn & Ezo Awabi