餐廳: CARNE’S ARGENTINIAN STEAK HOUSE
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-10-11 217 瀏覽
平時食牛扒🥩成日都食美國🇺🇸、澳洲🇦🇺、日本🇯🇵 今次就特登去上環呢間阿根廷扒房🇦🇷 試下由阿根廷入口既牛扒😆✺ Veggie empanada 🥟必點阿根廷餡餅empanada🥟 外皮酥脆,入面有炒雜菜,係阿根廷常見既家常小食黎😚 ✺ Chorizo with chimichurri sauce阿根廷香腸肉汁豐富,咬落有油香❣️就咁食覺得有啲鹹,不過配埋有蕃茜同青檸汁既阿根廷傳統青醬就剛剛好~✺ Mix carne’s 🥩✧ Fillet ✧ Sirloin ✧ Skirt ✧輪到主角牛扒🥩 我地揀左精選既牛扒拼盤,咁就可以一次過試到三款部位❣️ 牛扒無加入過多的調味,牛肉原始既味道配搭阿根廷燒烤手法就已經好吸引🤤 菲力肉質細緻,而西冷就肉味香濃有口感💕 我就最鍾意少見啲既側腹膜橫肌牛扒🥩 肉質嫩滑,咬落夠Juicy🤤✺ Mixed Salad 🥗想健康啲就叫個沙律🥗有車厘茄、紫洋蔥同生菜,味道清新🌿 同比想像中大份🤣✺ House Red Wine 🍷
✺ Veggie empanada 🥟

✺ Mix carne’s 🥩