餐廳: 海膽屋
資訊:

2016-10-20 375 瀏覽
之前在大阪黑門市場食過活海瞻劏之前D啲觸鬚親眼見到係會郁,鮮甜無比因為得知該店有聲稱活海瞻預先付錢預訂約$268一隻付款前再三向女店員確定是活而不是原隻冰鮮海膽才full paid 到食個日很精彩,有幾隻任揀但全部是解涷後僵硬毫無反應,女店員準許本掂每隻觸鬚數下大都好可惜每一隻都係毫無反應,嘅重要辯稱佢哋唔會似有有腳動物咁樣會好大反應😳但係我想講我真係見過活的海膽一定不是這樣、好似佢咁堅稱係活海膽但係完全冇反應😕,既然錢都比左,肉隨針板上囉一食嘅係有苦味啦同埋有腥味,只有死咗一段時間嘅先會有咁嘅味道,味道係騙唔到人架,如果佢一開頭講明係只是原隻海膽我係唔會訂,咁呢都會呢啲所謂嘅死活海膽呢就真係中伏一次就夠,這$268一隻呢比一板$88韓國馬糞海膽仲要難食😡

之前在大阪黑門市場食過活海瞻
劏之前D啲觸鬚親眼見到係會郁,鮮甜無比
因為得知該店有聲稱活海瞻預先付錢預訂約$268一隻
,既然錢都比左,肉隨針板上囉

海膽