.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【上環日間社企Cafe|🌍為環境永續發展出一分力】淨係睇門口其實係Bar Pacific黎,估都估唔到原來入面係臥虎藏龍~ 同入面同事八卦咗,原來係一間叫「永共嚐」嘅日間合作社企cafe黎... 積極響應聯合國永續發展目標嘅企業,仲會協助年輕咖啡師創業及家庭主婦創造收入來源~~ 同時也提倡市民環保意識,不時會在餐廳內舉辦各種環保有關的活動或工作坊添....🐨慢煮紐西蘭牛柳配薯蓉 $108推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️雖然係慢煮但叫餐之後都唔會要停好耐... 牛柳極其嫩滑,保留到牛肉豐富嘅肉汁之餘,牛味仲好重,紅酒洋蔥汁令到牛嘅鮮味同層次都更加提升! 配菜薯蓉都一啲都唔馬虎,攪拌到好幼滑,用咗少量鹽調味,簡單做出不平凡🥔.🐨白汁蘑菇長通粉 跟餐Free推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐醬汁奶香濃郁,每條長通粉都掛滿醬汁~ 蘑菇應該有輕輕煎香先混入醬汁到,所以蘑菇有份油嘅煎香~ 長通粉熟度剛好,唔會好硬或者好淋身~ 不過可能小編食完牛先食通粉,令到通粉少少凍左,有少部份痴埋左一齊... .🐨快樂堅果拿鐵咖啡 跟餐+$15推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️一黎我已經俾個拉花吸引
.#foodie #hk #hkfoodie
🐨白汁蘑菇長通粉 跟餐Free
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐
🐨快樂堅果拿鐵咖啡 跟餐+$15
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️
一黎我已經俾個拉花吸引咗,聞落咖啡味好重☕ 原來快樂嘅味道係玫瑰鹽開心果,甜味比較重,我覺得即使平時冇飲開都可以試下!!! 一入口少少玫瑰鹽的咸味,好快就會飲到開心果濃郁果仁味,每一口都好有層次~
⌫餐廳宜家仲有早餐提供
⌫永共嚐會回收咖啡渣,為地球減費出一分力
⌫消費三次就可獲得環保咖啡杯
⌫該咖啡杯由 35%的咖啡渣及穀物製成,BPA Free因此遇熱都唔會產生有害氣體
——☼——☼——☼——☼——☼——
🪸環境:👾👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB上環 #HTBcafe
#上環美食 #上環 #cafe #紐西蘭牛柳 #牛柳 #蘑菇 #長通粉 #拿鐵咖啡 #咖啡 #堅果 #開心果 #美食推介
  • 慢煮紐西蘭牛柳配薯蓉
  • 快樂堅果拿鐵咖啡