2014-06-14 6075 瀏覽
依到既棵有甜有咸,有蒸有煎。我自己就比較喜歡煎,因為咁樣比較香口。 同朋友一齊叫左咸韮菜、蘿蔔,最後加多個兩個甜豆蓉和芋蓉,依到既棵真係全部都餡料豐富。首先講講個韮菜同蘿蔔都夠哂鮮甜而且煎完都仲有多汁加埋脆脆地既皮,果然好食!之後就叫左依個鮮蝦水瓜烙,本身唔知咩黎既,原來係一個似蠔餅既野,不過有蝦,賣相其實唔算太多,有少少油,不過唔可以只睇賣相一試,食落口同個樣完全唔同,唔係好似睇落咁油,加埋瓜既關係, 食落都幾清下,D蝦亦好大隻, 似新鮮蝦,唔係無味個種雪蝦,幾正最後緊係要食埋佢個甜粿,佢都幾靚嫁,用糯米造既皮有少少似茶果, 不過係煎既,夠哂脆囗又有咬口,不過可能凍左無咁好食所以下次要趁熱食,餡料都好足,甜得黎岩岩好,芋蓉都幾好,幾正。
依到既棵有甜有咸,有蒸有煎。