2015-10-18
係公司附近既一間小店, 外面望起黎有中國傳統食府既感覺..加埋一個打橫既牌匾掛係門口上 一直都對呢間店好好奇每次出去食lunch時經過總會見到長長既人龍 所以一直冇入過去今日同同事決定就算要排好耐隊都要入去試下!點知原來堂食可以唔使等即刻入!! 門口既人龍都係等緊外賣入面燈光昏暗 但唔係殘殘舊舊既感覺 而係一種有神秘感同藝術感既氣氛一字形既佈局 來自唔同地方既食客共用幾張長枱 雖然係陌生人 但唔知點解有令人熟悉既錯覺本來想叫既係大澳蝦羔蒸肉片 但係已經賣晒所以我地叫左兩個肉餅飯~~咸蛋蒸肉餅飯 $38蛋黃好香 加上有少少流左係唔同位置 食落有食緊溶芝士既感覺 =P肉餅好厚身 夠鬆軟 加埋岩岩好既調味 真係好滿足 白飯夠熱同夠綿 食到好幸福!梅菜蒸肉餅飯 $36平時有得揀一定唔會揀梅菜既菜式 但呢個肉餅飯已經令我改觀 原來梅菜都好香 又開胃~肉餅入面既豬肉有肥有瘦 食落有油脂香得黎又唔會過於油膩~呢兩碟肉餅真係可以要黎送到好多碗飯 ;PP
加埋一個打橫既牌匾掛係門口上 一直都對呢間店好好奇
今日同同事決定就算要排好耐隊都要入去試下!
點知原來堂食可以唔使等即刻入!! 門口既人龍都係等緊外賣
本來想叫既係大澳蝦羔蒸肉片 但係已經賣晒
所以我地叫左兩個肉餅飯~~
咸蛋蒸肉餅飯
梅菜蒸肉餅飯
肉餅入面既豬肉有肥有瘦 食落有油脂香得黎又唔會過於油膩~
呢兩碟肉餅真係可以要黎送到好多碗飯 ;PP
題外話/補充資料:
係門旁收銀處點餐比錢, 員工好快就會將食物送到~
速度快 員工都幾有禮貌 ~~