今日黎到位於中環既哩間法國菜館。餐廳環境有格調,燈光昏暗浪漫,入面嘅桌椅同埋裝修都行木系懷舊風。🥖餐包配蜜糖牛油餐包暖笠笠又軟熟,好鍾意佢嘅蜜糖牛油,入面仲有香草~🔸車厘茄沙律沙律入面有唔少切半嘅車厘茄及車厘子,加上橄欖油、紅蔥頭及芫荽,再唧少少青檸汁調味,味道清新開胃。🔸尼斯洋蔥鯷魚橄欖薄餅薄餅底層軟熟,上面有厚厚嘅鯷魚及洋蔥,味道鹹香,仲加上橄欖調味。🔸法式蒜蓉牛油焗蝸牛一上枱,店員已經同我哋講要小心唔好掂到白色碟邊,因為非常熱。入口熱辣辣之餘,仲有勁香蒜蓉同橄欖油味~🔸法式煎原條龍脷魚原條龍脷魚大大條,配上檸檬牛油及番茜,估唔到哩條魚咁好食,有啖啖奶油香,魚肉鮮嫩,調味做得啱啱好,仲配有菠菜同薯仔,愛魚人士推介👍🏻🔸法式泡芙法式泡芙入面有雲呢拿雪糕,面層再加上鮮忌廉,仲可以自己加朱古力醬,非常滿足。

🥖餐包配蜜糖牛油
餐包暖笠笠又軟熟,好鍾意佢嘅蜜糖牛油,入面仲有香草~

🔸車厘茄沙律

🔸尼斯洋蔥鯷魚橄欖薄餅