2018-02-08 192 瀏覽
上星期放假,同男朋友行完PMQ,行吓行下俾呢間餐廳既裝修吸引左,入到去全部都係外國人,個個都一人一支啤酒,應該係以飲嘢為主嘅餐廳,有啲小食同burger咁。👍呢間餐廳環境既環境同食物質素度都好高,下次經過會再嚟食!我哋叫咗兩支特色啤酒,一支係由七種不同植物釀成嘅美國 啤酒,7.77%酒精入口輕微苦澀,適合男士飲用,因比較重口味!👍👍食物方面, side dish薯條亦炸得香脆,分量亦十足!叫咗一個牛油果沙律同一個軟殼蟹burger,牛油果沙律略嫌細分左少少,不過牛油果配番茄呢個配搭非常好,好清新!軟殼蟹burger原隻軟殼蟹上,再加啲泡菜係中間,鬆脆再加上些少微辣,係一個fusion既burger。另外一支係英國嘅香蕉麵包味啤酒,個人最鍾意呢支,未入口前已嗅到淡淡的香蕉香味,飲落有大麥同香蕉甜味,非常易入口。

👍呢間餐廳環境既環境同食物質素度都好高,下次經過會再嚟食!