上環有間超高質的粵菜餐廳,環境💯分,服務💯分,食物賣相及質素都係💯分呀!🎉🎉講緊嘅係South Beauty,佢個招牌值得一講,外面好似冇見過招牌可以做到3D效果😎!一邊係餐廳名,另一邊係紅色主調嘅臉譜圖案。餐廳內環境好chill,桌下有個鼓既裝飾。而且玻璃櫥窗展示有關粵劇的飾物。叫左個$1,880既「星.品味1880套餐」,廚師🧑‍🍳為我「堂弄」片皮鴨。就喺我哋枱前邊慢慢為我哋切片,依個沉浸式既體驗,我欣賞得非常開心,同時流緊口水🤤。比較特別嘅係佢附上「三小碟醬料」其中包含條狀山楂一同夾麼麼皮,味道清新。🥣國宴烏魚蛋湯--溫度超熱特別好飲,而且質感呈膠狀汁液,唔會過「希」。🐟膠東蔥燒渤海灣帶魚--味道較濃,但魚質超嫩滑。膠東大燴菜:菜煮到非常軟身,豆腐配搭自家醬汁食到停唔到口,也是健康之選。宮保手剝大蝦--賣相精緻,質感非常彈牙爽口。宮保醬汁亦都非常搭配。酸奶--滿足甜品胃🍧;為作完美收結。味道微酸都幾好食。

🐟膠東蔥燒渤海灣帶魚--味道較濃,但魚質超嫩滑。

酸奶--滿足甜品胃🍧;為作完美收結。味道微酸都幾好食。