2021-06-26
相信大家都有聽過蟲二呢個大名 今次去咗蟲二位於上環嘅姊妹店 3rd Space💛前往cafe沿途都有好多文青小店同壁畫🎭令人感受到上環真係一個充滿藝術氣息嘅地方 當然呢間3rd Space都唔例外🤪店外內都有啲搞鬼日本港式壁畫 仲有個小型嘅露天用餐區 夠哂chill-留意返佢哋維持二人一檯 唔做晚市架 不過佢哋係pet-friendly 可以帶寵物過去☺️-🍱24小時浸鮮豚肉角煮慢煮蛋穀米茶漬飯 $120本身以為茶漬飯應該味道會比較清淡 但係呢個茶漬飯味道比想像中濃郁😯旁邊有張卡仔教大家點樣享用 首先將茶漬鰹魚湯倒落去 之後再撈埋個溫泉蛋就食得 飯幾夠煙韌🤤腩肉應該加咗照燒汁一齊煮 食落好腍又燒得好香😙而且仲加咗炸蒜 芝麻 紫菜 令到成個飯食落更加香 而且充滿日式嘅感覺😌😌-🍨招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟(伯爵茶味) $85嚟到必叫呢個pancake!😆Pancake口味我哋揀咗伯爵茶 另外仲有原味 藍莓 黑朱古力 宇治抹茶 花生醬練乳 同埋黑芝麻 上檯嘅時候 店員會簡單介紹一下 pancake茶味好濃👍🏻入面嘅麻糬好滑好煙韌😋北海道牛奶雪糕同pancake超級夾 配埋燒過嘅海鹽芝士醬 鹹甜鹹
🍱24小時浸鮮豚肉角煮慢煮蛋穀米茶漬飯 $120
🍨招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟(伯爵茶味) $85
嚟到必叫呢個pancake!😆Pancake口味我哋揀咗伯爵茶 另外仲有原味 藍莓 黑朱古力 宇治抹茶 花生醬練乳 同埋黑芝麻 上檯嘅時候 店員會簡單介紹一下 pancake茶味好濃👍🏻入面嘅麻糬好滑好煙韌😋北海道牛奶雪糕同pancake超級夾 配埋燒過嘅海鹽芝士醬 鹹甜鹹甜咁幾特別🤪而且啲水果食落特別fresh 尤其係香蕉 上面仲有啲穀物增加口感 好想試埋其他口味啊☺️☺️
🍫Dark Chocolate (H) $46
☕️Latte (H) $35
兩杯都有個好靚嘅拉花😍黑朱古力比較重可可味 而且比想像中甜 至於latte苦味會出啲 都唔錯 睇menu佢哋飲品選擇都好特別 有興趣可以試下😉
總括食物質素好高 咁特別一定要試🤩不過佢哋只限walk-in 3點後會比較少人 溫馨提示 佢哋有口罩紙袋提供俾大家 走嘅時候記得帶走埋用過嘅紙巾!