2022-05-26 3216 瀏覽
#上環 @lee.laksa🥲 3年無去過新加坡 ✈️ A Taste of Singapore!! Lee Laksa『李派』是不同派別的新加坡菜嗎🤔 ? 好食、美味才是重點! 🥭香芒大蝦米紙卷 $68 ~ 已經好長時間無在家包米紙卷, 而家芒果當造, 當然唔放過! 很特別的用上青芒, 無呂宋芒咁甜, 較清爽香口! 蝦爽口彈牙, 搭配微微酸辣的芒果醬及大量蔬菜, 好清新開胃! 🐖參峇醬燒豬頸肉 $85 ~ 好香好軟滑的豬頸肉, 燒得唔會好乾, 油脂經燒過後變得爽口, 特別欣賞那參峇醬, 微辣的很惹味! 🐥『李派』海南雞餅拼喇沙 $108 ~ 貪心的我們, 雙拼最能滿足願望! 一次過試勻新加坡名物! 海南雞份量不少, 雞胸雞脾肉拼, 雞肉肉質嫩滑, 油飯好香薑黃味, 入口唔會好油! 喇沙湯頭濃郁, 用上新鮮椰汁及香料熬製, 層次分明! 搭配醣心蛋、豆卜、蝦、魚片等, 口感層次豐富! 整體好味,服務態度亦非常十分好 👍
#上環 @lee.laksa

整體好味,服務態度亦非常十分好 👍