2016-11-07 2231 瀏覽
約左朋友食lunch, 上網search 下有咩好食先, 近排上環區都開左幾間新既餐廳! 最後楝左哩間黎試下!餐廳環境座位都ok, 唔太迫夾, 簡潔既裝修, 餐廳經過好幾次, 每次都有留意佢地既menus, 我見每次睇親既 set lunch 都好似係一樣咁, menus 係用手寫既, 字體好工正呀! set lunch 由$80 up, 包左餐湯 / 沙律(加$10), 主菜, 不用加一! 我見之前上網睇到係包埋甜品, 沙律係不用加錢既, 但係價錢好似係貴少少! 計返條數都係一樣啫, 咁我寧願要平啲囉.我同朋友都棟左"炸雞配自家制梅汁南蠻漬伴飯", 今日湯係麵鼓湯, 但我食到最後, 見到新入黎既客人係飲南瓜湯, 我個人覺得南瓜湯較吸引啲, 如果大家有機會去食時, 可以問下有冇其他湯楝!我估計每個餐都係即整既, 所以等候時間都需時, 大家要有心理準備, 個炸雞唔會炸得太乾身, 個醬汁酸酸地, 好好味, 米係用日本米, 所以食落去好煙靭, 但係我覺得飯既size 相對男仕黎講未必夠飽, 因為我地兩位女仔食完都係剛剛好..

2016-10-28