朋友住上水村屋,得知附近有間隱世餐廳,主打有機種植蔬菜,而且系一間動物友善餐廳。駕車🚗可以先到蕉徑路進入,第三個避車處就系停車場入口,可以免費泊車!甫進入餐廳前,已經有三隻狗狗🐶歡迎你,非常乖巧。餐廳設有戶外座位,花園打理得整齊有序,好適合打卡。天氣濕熱,先揀返杯新鮮果汁清熱😂✅蘋果紅菜頭有機果汁新鮮紅菜頭配蘋果汁系夏天最佳清新配搭,爽甜嘅味道,加上抗氧化功效,必點👍🏻✅檸檬蜂蜜梳打濃厚蜂蜜味,加上鮮檸檬🍋配清新梳打汽水,健康天然又好飲😋✅特色苦瓜沙律用上醋及香草調味,感覺清新,唔覺有太大苦澀味,有機苦瓜,爽脆鮮甜。✅Innolife薄餅(細)餐廳招牌菜,即叫即焗。要新鮮熱辣即食,松脆餅底,有沙樂美腸、芝士、羅勒配料,呈現簡單的味道❤️✅重芝士吞拿魚焗通粉好邪惡,但必叫👍🏻多重芝士覆蓋通粉焗到焦香,通粉再用上芝士醬🧀️烹調,芝士控一定大愛😍最後以自家制甜品作為假日午餐為結尾😘✅檸檬芝士蛋糕偏重檸檬味,非常突出,所以芝士蛋糕口感唔會太膩。✅焦糖布甸簡單嘅蛋香味,再配焦糖是布甸絕配。餐廳仲提供埋毛孩套餐,非常貼心。食完覺得唔錯,仲可以購買餐廳自家種植有機蔬菜🫰🏻

甫進入餐廳前,已經有三隻狗狗🐶歡迎你,非常乖巧。

餐廳設有戶外座位,花園打理得整齊有序,好適合打卡。

天氣濕熱,先揀返杯新鮮果汁清熱😂
✅蘋果紅菜頭有機果汁

✅檸檬蜂蜜梳打
濃厚蜂蜜味,加上鮮檸檬🍋配清新梳打汽水,健康天然又好飲😋

✅特色苦瓜沙律

✅Innolife薄餅(細)

✅重芝士吞拿魚焗通粉
好邪惡,但必叫👍🏻
最後以自家制甜品作為假日午餐為結尾😘

✅檸檬芝士蛋糕
偏重檸檬味,非常突出,所以芝士蛋糕口感唔會太膩。

✅焦糖布甸
簡單嘅蛋香味,再配焦糖是布甸絕配。

餐廳仲提供埋毛孩套餐,非常貼心。
食完覺得唔錯,仲可以購買餐廳自家種植有機蔬菜🫰🏻
Innolife薄餅(細)
重芝士吞拿魚焗通粉
檸檬芝士蛋糕
Innolife薄餅(細)
重芝士吞拿魚焗通粉
檸檬芝士蛋糕