2019-09-04
其實一直都想試下呢間酒店buffet好耐架啦,又早幾個月既粵港式風味,到8月份星馬泰到9月份既台灣風,bookmark 左咁耐終於約到飯腳去一探究竟啦!一上到去,餐廳好似係閣樓仔咁好細,一眼睇晒有咩食。海鮮有蟹腳(有鮮味,甜),開邊龍蝦(有膏,肉爽),東風螺(有沙),藍青口(細只,有少臭),蜆(細只),3百蚊黎講算多海鮮,蟹腳同龍蝦質素唔錯,可惜佢15分鐘先上5-6只龍蝦,一窩蜂被搶晒,正一手快有手慢冇搶唔到唯有進攻下刺身同熱盤-刺身 三文魚好食夠肥 鯛魚都可以 吞拿魚就唔得仲鞋口tim-凍盤見到有芝士,餅乾同咸腸,連我最愛既煙三文魚都見唔到,傷心熱盤我食左勁多澱粉質,飽到上心口-海南雞飯(雞肉滑,油飯香味不足,加埋醬汁都好食)-台灣牛肉麵(有牛肉同牛筋,炆得好琳入味,面條彈牙,湯比較清)-肉燥飯,同台灣兩回事,好似一pat無味既肉碎加醬咁,唔好食,好彩畢左一細啖only-仲有個椰漿飯都好吸引,不過食唔落-台灣腸仔有幾款,不過可能無人叫,一直係部機度碌,碌到乾晒-牛扒都有牛味,但嫌太熟有少少柴-串燒好乾仲有碗中湯係苦瓜肉排,飲落甘甜甘甜,相信都幾清熱,係要成熟既人先岩飲既味道 甜品有H
一上到去,餐廳好似係閣樓仔咁好細,一眼睇晒有咩食。
手快搶到既海鮮
搶唔到唯有進攻下刺身同熱盤
熱盤我食左勁多澱粉質,飽到上心口
-海南雞飯(雞肉滑,油飯香味不足,加埋醬汁都好食)
-仲有個椰漿飯都好吸引,不過食唔落
-台灣腸仔有幾款,不過可能無人叫,一直係部機度碌,碌到乾晒
-牛扒都有牛味,但嫌太熟有少少柴
-串燒好乾
雞肉好味
甜品有H牌迷你杯同雀巢,又係手快有手慢無,仲有好香即制雞蛋仔同棉花糖,其他稍為有印象好食的只有朱古力蛋糕😂😂😂😂
最可取係朱古力蛋糕
我係eatxxx app度訂位,有6折所以每人306,呢個價位,就算淨係食到一兩只蟹腳同龍蝦都唔會嬲既,食多d熱盤囉😂😂😂