2021-06-12
鐵板漁屋算係比較新開既,諗住試下新嘢就搵日book左枱去食。呢度係用QR code 落單📱好方便,食物既選擇都好好多,各式壽司刺身天婦羅鍋物都有。 好正既係佢安排左我地坐一個比較角落啲既,好似獨立包廂咁既位😍勁大張枱而且感覺好夠私人空間👍不過果日冷氣好凍,後尾去到食完埋單既時候店員講起先知原來可以叫佢較細啲個冷氣...早知一早問。凍左好耐🥶 最滿意呢度既係呢度既刺身真係好厚切!件件都勁厚身,食落好滿足!而且有三個鐘比你食,唔洗趕住食,慢慢食下嗌下咁,都食左好多😋 午市放題($268) 有幾樣嘢係特別推薦食既👍 1⃣️各類刺身 夠曬新鮮同埋真係好厚切!不過個刺身嗌左好耐先到,建議一開始就即刻落左單先。 2⃣️泰式生蝦 好少日式放題店會有泰式生蝦食,值得點黎試下。 3⃣️松露蝦多士 好香黑松露既香味!而且炸得好脆入面壤既蝦肉幾彈牙🦐 4⃣️芝士帆立貝 超多芝士超香濃,帆立貝既size都唔細。 5⃣️花之戀🌸 上面滿滿既蟹籽,一啖一件好滿足。 6⃣️煙肉蠔卷串 煙肉唔會好乾,包住舊蠔一啖食落好鮮味! 7⃣️美國牛肉薄燒 牛肉一啲都唔韌,中間仲卷住左啲韭菜,食落好juicy! 8⃣️紐西蘭厚燒牛柳 呢個真
午市放題($268)
有幾樣嘢係特別推薦食既👍
1⃣️各類刺身
4⃣️芝士帆立貝 超多芝士超香濃,帆立貝既size都唔細。
5⃣️花之戀🌸 上面滿滿既蟹籽,一啖一件好滿足。
6⃣️煙肉蠔卷串 煙肉唔會好乾,包住舊蠔一啖食落好鮮味!
8⃣️紐西蘭厚燒牛柳 呢個真係好正!每一粒既肉質都好好😍唔會俾曬啲肥位或者筋位你,牛柳燒得啱啱好,唔會太熟,食落係真係仲有啲肉汁既!
9⃣️手卷、軍艦 佢呢度既手卷同軍艦都係細細件,唔會驚塞爆個肚,但係啲用料同搭配都好正,有啲有海膽、金箔、櫻花等等,覺得整得好好食,點都要嗌啲試下🤤
1⃣️0⃣️鑲蟹蓋
呢個好好食!餡料係幾紮實既,塞滿曬😋