2024-04-25 580 瀏覽
許久沒有跟這位好朋友見面,難得平日佢得閒,所以就去左呢間茗苑嘆嘆下午茶, 傾下偈!這間名苑地方不算太大, 但旁邊一邊有窗,所以採光道很高,觀感很開揚。 下午茶要準時兩點鐘才可入座, 時段是由下午兩點至三時半(最遲可以坐四時離場)。下午茶$8一位茶位,點餐紙都算多選擇,有不同的孖寶配搭,平均都是三十幾至四十幾蚊一set, 好抵食! 我哋兩個人點咗3個孖寶餐,有香茜牛肉腸、棉花雞 、叉燒包(3個)、菜苗餃(3隻)、上湯浸鮮竹卷、蜂蜜小米糕。 款款都是即叫即蒸,好新鮮,熱辣辣,味道又不錯!今次去名苑飲下午茶,真是有意外驚喜! 款款點心都好好味! 特別是個蜂蜜小米糕,是小妹特別推介, 因為以前未食過,食落口甜甜地、脆脆地、軟軟地,幾得意!有時間大家都不妨去去葵興KCC名苑酒家嘆嘆茶,食下點心,這地點也是個不錯之選!

)。

!

今次去名苑飲下午茶,真是有意外驚喜! 款款點心都好好味

鮮蝦水晶菜苗餃 + 蠔皇流汁叉燒包

蟲草花濃湯浸鮮竹卷 + 小嬌白玉棉花雞

蜂蜜小米糕

2024-04-23
$82.5 (下午茶)
鮮蝦水晶菜苗餃 + 蠔皇流汁叉燒包
蟲草花濃湯浸鮮竹卷 + 小嬌白玉棉花雞