2017-09-25 133 瀏覽
上個月和朋友去過這裡食晚飯後後已念念不忘, 今天和親戚再到附近, 當然不容錯過. 餐廳地方寬敞舒適, 時間剛好過了午飯鐘數可以隨意坐窗口卡位. 先來一杯提神飲品 凍烏龍鮮奶咖啡, 杯子很精緻, 另外嘗到涼涼的茶味, 透心涼令炎夏悶熱的感覺一掃而空. 小食的牛油雞翼外皮微脆, 入面的肉嫩滑又很juicy, 滿咀牛油, 入口會體驗到先刺激後油香的質感!焗豬扒飯是我的至愛, 這裡的焗飯用蛋炒飯底, 飯的軟硬剛好. 豬扒加上焗到溶溶的鮮茄汁, 格外惹味. 豬扒吾硬的, 入口有肉汁, 著個質素簡直無得輸呀. XD大蝦龍蝦汁沙河粉, 我對海鮮是無法抗拒的, 蝦肉煮的爽口而且入口有些少鹽調味已經很美味. 至於一條一條粗粗的河粉本身又滑又彈牙, 食起上黎停唔倒口哦服務黎講, 工作緊既男和女侍應都幾有禮貌, 服務態度唔錯的.

2017-09-20