2016-12-09 309 瀏覽
喺灣仔想食中菜,但係又唔想食一啲比較集團式嘅酒家,想試下新野,所以嗰日我哋去咗味苑食晚飯。金蒜銀絲蒸元貝,粉絲嘅數量甚多,而且非常之滑和幼身,一啲都唔硬。元貝係半生熟,一啲都唔un,重點是唔會起絲,我覺得個蒜蓉味都算幾香濃。蝦球翠花枝,翠玉瓜嘅水分充足而且都幾好食,蝦球嘅口感非常之爽口同埋陣牙,不失為一個小菜嘅好推介。脆皮燒乳鴿$78外表嘅色澤唔錯,燒得幾好,乳鴿嘅味道比較濃郁,唔係個個都接受到,因為有少少豬肝嘅味道。可以話係啖啖肉,熱辣辣的時候是最好吃的!!like and share有免費葡萄冬瓜一客,超好食。像真度極高,葡萄味重。價錢適宜,而且款式都算多,亦都有2人餐四人餐提供,侍應不時會添水,服務態度不錯呢!下次再來。
脆皮燒乳鴿$78

like and share

有免費葡萄冬瓜一客,超好食。像真度極高,葡萄味重。

下次再來。